Dinamo a avut norocul Stelei la tragerea pentru Youth League!

Alex Bradescu   
în Stiri sportive
29/08/2017, 16:57
Dinamo a avut norocul Stelei la tragerea pentru Youth League!

Dinamo a avut parte de proverbialul noroc al Stelei la tragerile la sorţi! Prima echipă a clubului care a ajuns în Youth League, echivalentul Champions League pentru formaţiile de tineret, va evolua împotriva unei echipe accesibile în prima fază a competiţiei. Este vorba de Lokomotiva Zagreb, campioana Croaţiei la acest nivel de vârstă. Prima manşă se va desfăşura pe 27 septembrie, în timp ce returul va avea loc trei săptămâni mai târziu, pe 18 octombrie. Echipa, care acum este antrenată de Ilie Poenaru după ce a câştigat titlul naţional cu Florin Bratu, va disputa meciurile de acasă pe stadionul Dinamo.

Culmea, de data asta oficialii roş-albi îşi doreau un adversar puternic, în primul rând pentru reţeta financiară! Adrian Mutu, directorul general al lui Dinamo, se exprimase în acest sens, însă câinii au evitat echipe precum Arsenal, Inter Milano sau Benfica. Acum, echipa de tineret a clubului din Ştefan cel mare întâlneşte un adversar accesibil, pe care îl pot elimina pentru a ajunge în fazele superioare ale competiţiei.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real

Dinamo Youth League. Vin din urmă multe talente!

“Am încredere că o sa avem un parcurs bun, jucătorii de acum reprezintă viitorul lui Dinamo şi al echipei naţionale, iar ei trebuie să fie conştienţi de acest lucru. Eu cred că avem şanse, chiar dacă întâlnim o academie bună a fotbalului croat, cu toate că noi vom evolua cu jucători cu un an mai mic, din 19999 şi 2000. Noi obişnuim să dăm tineri fotbalişti deja în rodaj la echipele din primele două ligi, dar creştem întotdeauna tineri în spiritul lui Dinamo. Ăsta e motivul pentru care vin foarte repede din urmă alte şi alte talente”, a declarat pentru gsp.ro Gabi Răduţă, seful centrului de copii şi juniori de la Dinamo.

În sezonul precedent, reprezentata României în Youth League a fost Viitorul Constanţa. Formaţia de la Academia Hagi a învins pe Şerif Tiraspol, FC Zurich şi FC Copenhaga, realizând astfel o performanţă excelentă, calificându-se în primăvara europeană. În optimile de finală însă, Viitorul a pierdut clar, scor 3-0, în faţa campioanei Portugaliei, FC Porto. Dinamo s-a calificat pentru Youth League după ce a câştigat campionatul în România, învinsa din finală a roş-albilor fiind chiar Viitorul.

Închide ×