Fotbal intern

“Cîinii” brazilieni! Scandal în vestiar pe Neymar şi Ronaldo

Chiar dacă România nu participă la această ediţie a Cupei Mondiale, competiţia regină a fotbalului este trăită la maxim şi în vestiarul lui Dinamo. Spectaculozitatea meciurilor din Brazilia...
15.06.2014 | 16:27
Ciinii brazilieni Scandal in vestiar pe Neymar si Ronaldo

Chiar dacă România nu participă la această ediţie a Cupei Mondiale, competiţia regină a fotbalului este trăită la maxim şi în vestiarul lui Dinamo. Spectaculozitatea meciurilor din Brazilia i-a acaparat pe fotbaliştii “roş-albilor”, iar părerile diferite ale “cîinilor” au animat atmosfera din sînul lotului dinamovist.

FANATIK a făcut un sondaj printre jucătorii antrenaţi de Flavius Stoican şi, în ciuda unor păreri destul de diferite, se pot trage cîteva concluzii.

Brazila e favorita, Filip crede, încă, în Spania

Prima, şi cea mai importantă, se leagă de echipa pe care dinamoviştii o văd drept favorită la titlul mondial. Brazilia este văzută de opt dintre cei 13 fotbalişti care au participat la sondaj. În rest, la egalitate cu cîte o opţiune, sunt Argentina, Germania, Portugalia, Spania şi Italia. Singurul care a mers pe mîna campioanei mondiale en titre, în ciuda eşecului usturător suferit cu Olanda, 1-5, este Steliano Filip, mijlocaşul ofensiv reconvertit în fundaş stînga a explicat distrat opţiunea sa. “Eu nu ştiu cum vedeţi voi fotbalul, dar eu mă gîndesc că dacă Silva marca la ocazia pe care a avut-o făcea 2-0, iar Olanda nu cred că mai reuşea să revină. Au egalat, iar apoi le-a intrat tot în a doua repriză. Spania are un lot foarte bun. O să-şi revină, bat pe Chile, iar apoi vor scoate şi Brazilia în optimi. Sînt sigur de asta“, a spus Steliano pentru FANATIK.

Ronaldo şi Neymar, peste Messi!

În ceea ce priveşte fotbalistul care va cîştiga Gheata de Aur pentru cel mai bun jucător al turneului, opţiunile sînt împărţite. Cristiano Ronaldo şi Neymar au primit cîte trei voturi, în timp ce Messi îi urmează cu două alegeri. Au mai fost nominalizaţi Robin van Persie, Arjen Robben, David Silva, Iniesta, Suarez şi Pirlo. Laurenţiu Rus, căpitanul dinamoviştilor, a fost cel care l-a ales pe Luis Suarez, atacantul lui Liverpool şi a motivat decizia. “Eu cred că Uruguay încă poate ajunge pînă în finală, iar dacă se va întîmpla asta, sigur Luis Suarez va avea un merit important. Credeam foarte tare în ei înaintea meciului de sîmbătă şi am speranţa că îăi pot reveni. Suarez a făcut un sezon excelent la Liverpool, este unul dintre cei mai în formă fotbalişti din lume, cred că va putea face un turneu final mare dacă va fi sănătos“, a spus fundaşul dreapta al “cîinilor”.

PREFERINŢELE DINAMOVIŞTILOR:

Cristi Bălgrădean

Favorita personală: Spania

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Cristiano Ronaldo

Revelaţia turneului: Olanda

Cătălin Samoilă

Favorita personală: Germania

Echipa care va cîştiga: Germania sau Brazilia

Cel mai bun jucător: Cristiano Ronaldo

Revelaţia turneului: Belgia

Laurenţiu Rus

Favorita personală: Belgia

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Luis Suarez

Revelaţia turneului: Olanda şi Uruguay

Collins Fai

Favorita personală: Camerun

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Neymar sau Van Persie

Revelaţia turneului: Uruguay

Alexandre Durimel

Favorita personală: Franţa

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Neymar

Revelaţia turneului: Coasta de Fildeş

Ionuţ Nedelcearu

Favorita personală: Brazilia

Echipa care va cîştiga: Portugalia

Cel mai bun jucător: Cristiano Ronaldo

Revelaţia turneului: Belgia

Constantin Grecu

Favorita personală: Argentina

Echipa care va cîştiga: Argentina

Cel mai bun jucător: Lionel Messi

Revelaţia turneului: Belgia

Ştefan Bărboianu

Favorita personală: Spania

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Lionel Messi

Revelaţia turneului: Columbia

Boubacar Mansaly

Favorita personală: Brazilia

Echipa care va cîştiga: Germania

Cel mai bun jucător: Arjen Robben

Revelaţia turneului: Bosnia

Gelu Velic

Favorita personală: Brazilia

Echipa care va cîştiga: Brazilia

Cel mai bun jucător: Neymar

Revelaţia turneului: Italia

Steliano Filip

Favorita personală: Germania

Echipa care va cîştiga: Spania

Cel mai bun jucător: David Silva sau Andres Iniesta

Revelaţia turneului: Portugalia

Darius Buia

Favorita personală: Italia

Echipa care va cîştiga: Italia

Cel mai bun jucător: Andrea Pirlo

Revelaţia turneului: Olanda

 

Eu ţin cu Spania, chiar şi după înfrîngerea usturătoare cu Olanda, tot  pe ei îi susţin! Nu ştiu ce şanse mai au, însă e favorita mea! Aş fi vrut să spun Spania, , dar consider că Brazilia va fi campioană mondială!” (Cristi Bălgrădean, portar Dinamo)

Îmi place mult Brazilia. Sînt fanul lor declarat! Sper să-şi bucure suporterii cu un succes!.Totuşi, campioană o văd pe Germania. Are absolut tot ce îi trebuie pentru a deveni prima echipă europeană campioană în America de Sud!” (Boubacar Mansaly, mijlocaş Dinamo)

Nu aş putea tine cu altcineva decît cu Franţa. Avem o grupă uşoară şi eu cred că se poate ajunge în finală! Văd o reeditare a finalei din 1998, însă cred că Brazilia va ieşi cîştigătoare, pentru că are susţinerea publicului” (Alexandre Durimel, fundaş Dinamo)