Sport

Dinamoviștii strâng rândurile la greu: Florin Răducioiu s-a oferit să-l ajute pe Mircea Rednic

A cincea revenire a lui Mircea Rednic pe banca tehnică a „câinilor roșii” nu a produs revirimentul așteptat de întreaga suflare dinamovistă, echipa din Șos. Ștefan cel Mare rămânând cu cele două victorii obținute în prima etapă și a treia, ambele pe teren propriu.
04.10.2021 | 19:10
Dinamovistii strang randurile la greu Florin Raducioiu sa oferit sal ajute pe Mircea Rednic
ADVERTISEMENT

Dinamo se găsește pe penultimul loc în Liga I după 11 etape, cu șapte puncte adunate din două victorii (3-2 cu FC Voluntari în prima etapă și 3-1 cu Academica Clinceni în a treia) și o remiză (2-2 cu UTA, în runda a 11-a), toate pe teren propriu.

Echipa bucureșteană a dat senzația că se mișcă mai bine după instalarea lui Mircea Rednic în funcția de antrenor principal, dar rezultatul final, stabilit în minutul 90+5, după ce gazdele au condus cu 2-0, i-a supărat și mai tare pe suporteri.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu crede că Mircea Rednic este singurul care poate salva Dinamo

Pauza de două săptămâni pe care o ia Liga 1 pentru a permite naționalei să joace meciurile cu Germania și Albania din preliminariile CM 2022 din Qatar poate fi gura de aer de care are nevoie tehnicianul pentru a pune ordine în ceea ce se întâmplă la echipă.

Iar Rednic ar putea primi ajutor de la unul dintre foștii atacanți ai grupării, Florin Răducioiu. Acesta consideră că remiza cu UTA este un rezultat bun, venit după o serie de șapte eșecuri la rând, iar jucătorii au arătat că merită să rămână în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Nu aveau altă posibilitate, altă variantă, decât să îl cheme pe Rednic. El știe foarte bine clubul, poate să fie omul potrivvit. Mă bucur ca nu au mai pierdut. Acesta e un semnal pozitiv, mă bucură.

Îmi pare rău că nu au câştigat, au fost egalaţi dintr-o neatenţie, dar vedem acum. Le face bine această pauză, pentru a cunoaşte mai bine jucătorii, pentru a comunica mai mult cu ei, pentru a-i face să înţeleagă că orice meci e o finală.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu, experiență de 4 luni ca director sportiv acum 13 ani

Eu am fost pe vremea când Cristian Borcea m-a chemat, ca director sportiv, şi a fost o experienţă foarte scurtă. Eu sunt de cinci ani în România, nimeni nu m-a chemat să îmi spună să ajut clubul Dinamo.

Eu sunt disponibil, dar nu e vorba numai de mine, e vorba de cei care conduc clubul. Nu e problemă pentru mine. Iubesc fotbalul, iubesc Dinamo, pentru că am crescut acolo. Aş mai putea, încă sunt tânăr, aş mai putea să dau ceva echipei Dinamo, dar nu depinde de mine. Sunt şi voi rămâne un mare suporter al lui Dinamo”, a declarat Răducioiu, pentru Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu voia să ajute mai mult fotbalul românesc

La începutul lunii trecute, Florin Răducioiu declara că este dezamăgit de cum decurg lucrurile în fotbalul românesc: „Aș fi vrut să contribui mai mult la fotbalul românesc, din păcate de la venirea lui Răzvan Burleanu nu am mai putut continua.

Dar asta e de partea trecutului, rezultatele se văd. Nu știu dacă s-a făcut lobby pentru Dan Petrescu la națională, nu am multe amănunte și nu vreau să intru în polemică. Din păcate, implicarea politicului în fotbalul românesc e mare și e rușinos ce se întâmplă.

Nu știu dacă se mai face așa ceva în fotbalul din străinătate. S-a înrădăcinat mult această… realitate, pe care nu o pot schimba”, a declarat fostul mare atacant.

ADVERTISEMENT