Fotbal international

Dinastia Maldini continuă la AC Milan! Fiul lui Paolo și nepotul lui Cesare, convocat pentru meciul cu Napoli

23.11.2019 | 14:48
Dinastia Maldini continua la AC Milan Fiul lui Paolo si nepotul lui Cesare convocat pentru meciul cu Napoli
Dinastia Maldini continuă la AC Milan, după ce antrenorul Stefano Pioli a decis să-l convocare în premieră la prima echipă pe mijlocașul Daniele, fiul lui Paolo și nepotul lui Cesare
ADVERTISEMENT

Dinastia Maldini continuă la AC Milan, după ce antrenorul Stefano Pioli a decis să-l convocare în premieră la prima echipă pentru meciul cu SSC Napoli, din etapa a 13-a din Serie A, pe mijlocașul Daniele, fiul lui Paolo și nepotul lui Cesare. În vârstă de 18 ani, Daniele Maldini a semnat un nou contract și va juca la Milan până în 2024.

Dinastia Maldini continuă la AC Milan

La 10 ani distanță de la retragerea tatălui său, Daniele continuă dinatia Maldini la AC Milan încercând să calce pe urmele mult mai celebrilor săi predecesori. El este pentru prima oară convocat la un meci din Serie A, deși a participat la turneul din vară al ”rosso-nerilor”.

ADVERTISEMENT

Bunicul lui Daniel Maldini, Cesare, decedat în 2016, a purtat timp de 12 sezoane tricoul celor de la AC Milan, câştigând de patru ori campionatul Italiei şi Cupa Campionilor Europeni în 1963. El a şi antrenat echipa de două ori, în 1973-1974 şi în 2001.

”Pare un poet când are mingea la picior”

Paolo Maldini, tatăl tânărului mijlocaș, este considerat unul dintre cei mai buni fundaşi din toate timpurile şi a evoluat în 647 de meciuri pentru Milan în Serie A. Paolo, care a jucat numai la Milan, a câștigat 26 de trofee cu ”rosso-neri”, printre care șapte titluri în Serie A și cinci Champions League. El este acum director tehnic la club.

ADVERTISEMENT

”Îi place să dea goluri, din toată familia el este singurul cu aptitudini de marcator. Pare un poet când are mingea la picior. În rest, genetica şi-a spus cuvântul, este ambidextru şi are acelaşi caracter în teren”, a spus Paolo Maldini despre fiul său mai mic.

Daniele Maldini este internațional U19

Daniele Maldini poate evolua pe mai multe posturi la mijlocul terenului, în stânga, în centru, dar la fel de bine poate juca și ca vârf retras. Internațional U19 al Italiei, fiul lui Paolo a marcat trei goluri în cinci meciuri jucate în acest sezon la echipa de tineret a Milanului.

ADVERTISEMENT

Partida AC Milan – SSC Napoli, din etapa a 13-a din Serie A, se va disputa sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 19:00. Milanezii au un start de sezon dezastruos și se află abia pe locul 14, la 19 puncte în urma liderului Juventus Torino.