News

Dinastia Maldini în Serie A a ajuns la 1000 de meciuri! Performanța a fost bifată de ”mezinul” Daniel

07.01.2021 | 18:32
Dinastia Maldini in Serie A a ajuns la 1000 de meciuri Performanta a fost bifata de mezinul Daniel
Dinastia familiei Maldini la AC Milan a ajuns la 1000 de meciuri în Serie A , după ce ”mezinul” Daniel a jucat câteva minute în derby-ul cu Juventus Torino, din etapa a 16-a. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Dinastia familiei Maldini la AC Milan a ajuns la 1000 de meciuri în Serie A , după ce ”mezinul” Daniel a jucat câteva minute în derby-ul cu Juventus Torino, din etapa a 16-a.

Neînvinsă în acest sezon de campionat, Milan a cedat în fața marii rivale, scor 1-3, ”Bătrâna Doamnă” revenind astfel în lupta la titlu din Italia.

ADVERTISEMENT

Borna istorică a fost atinsă cu ajutorul regretatului Cesare Maldini, a fiului său, celebrul Paolo, ajuns între timp director tehnic la Milan, și a micului Daniele care își caută locul între titularii rossonerilor la doar 19 ani.

1000 de meciuri în Serie A pentru familia Maldini, o adevărată dinastie

Dinastia Maldini la AC Milan în Serie A a început la 19 septembrie 1954, atunci când Cesare debuta în elita fotbalului italian în tricoul rossonerilor într-o partidă câștigată acasă cu 4-0 în fața Triestinei și a ajuns acum la 1000 de meciuri, după ce Daniele a evoluat în finalul derby-ului cu Juventus.

ADVERTISEMENT

Regretatul Cesare Maldini, decedat în 2016, a evoluat în 347 de partide în Serie A pentru Milan, fiind unul dintre fundașii apreciați la momentul acela. Însă, marele boom al familiei va fi dat de celebrul Paolo Maldini, care a scris istorie pentru Milan și fotbalul italian.

Celebrul fundaș stânga sau central la nevoie a evoluat în 647 de meciuri în Serie A, toate în tricoul ”Diavolului”. Paolo Maldini a fost ani buni jucătorul cu cele mai multe întâlniri în prima ligă italiană, fiind devansat de curând de portarul rivalei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, care a ajuns acum la 653 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Dinastia Maldini Serie A 1000 de meciuri

Dinastia Maldini continuă prin cei doi băieți ai lui Paolo, Christian și Daniele. Dacă primul, care și-a făcut junioratul la Milan, a ajuns la 24 de ani să evolueze în ligile inferioare fără să treacă prin Serie A, mezinul Daniele pare să calce pe urmele predecesorilor săi.

La doar 19 ani este un nume constant în lotul Milanului, chiar dacă încă nu-și găsește prea des locul și în teren. Puștiul care evoluează ca atacant, spărgând astfel drumul bătătorit de bunicul și tatăl său, ambii fundași, a strâns șase prezențe în Serie A, două în sezonul precedent și patru în actuala stagiune, dar nu a reușit încă să marcheze.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Stefano Pioli, lipsit de Zlatan Ibrahimovic și Ante Rebic la meciul cu Juventus, l-a aruncat în lupta la disperare și pe mezinul Maldini în încercarea de a întoarce rezultatul. Scorul nu s-a mai schimbat, dar dinastia Maldini a ajuns la 1000 de meciuri în Serie A, iar Daniele promite că povestea va merge mai departe.

ADVERTISEMENT