Fotbal international

Dinastia Maldini. Daniel Maldini este al treilea din cunoscuta familie care îmbracă tricoul lui Milan

25.07.2019 | 16:41
maldini milan. Daniele Maldini, 17 ani, e al treilea din familie care îmbracă tricoul lui Milan

Moment istoric pentru AC Milan şi pentru familia Maldini la amicalul jucat în cadrul International Champions Cup împotriva lui Bayern Munchen. Noul antrenor al rossonerilor, Marco Giampaolo, l-a trimis pe teren încă din primul minut pe Daniel Maldini, 17 ani, fiul fostului fundaş de legendă Paolo Maldini, astăzi în conducerea clubului şi nepotul regretatului Cesare Maldini, care a plecat să dea lecţii de antrenorat printre îngeri în 2016.

A debutat al treilea descendent al familiei Maldini la Milan

Este al treilea Maldini care îmbracă tricoul lui Milan, ceea ce poate însemna în bună măsură că putem vorbi de o dinastie Maldini la AC Milan. În 1954 debuta în culorile rossnero Paolo Maldini, iar în 1985 venea rândul fiului său Paolo, la o distanţă de 31 de ani. Acum este 2019, deci au trecut 34 de ani de când Paolo juca primul meci pentru Milan.

maldini milan. Foaia de joc de la Milan – Bayern

Cu siguranţă că şansele pentru Daniel Maldini, care este mijlocaş ofensiv, nu apărător, ca tatăl său, de a continua la Milan în acest sezon sunt destul de mici, mai ales că are doar 17 ani şi pentru a progresa ar trebui să aibă continuitate în joc. Deja fosta echipă a lui Adrian Stoian, Crotone, şi-a arătat disponibilitatea de a-l aduce fie şi pentru un sezon pe Daniele Maldini, pentru a-l ajuta să progreseze.

maldini milan. Cele două generaţii Maldini anterioare: bunicul Cesare, decedat şi Paolo, legenda clubului

Tatăl său, Paolo, a câştigat 25 de trofee cu rossonerii!

Jocul lui Daniel în partida cu Bayern a fost neaşteptat de bun şi de curajos. A avut chiar ocazia de a marca, şutul său trecând puţin peste poarta lui Neuer şi a rămas pe teren până în minutul 59 al partidei, când a lăsat loc altui fotbalist din pepiniera rossonero, dar deja cunoscut, Patrick Cutrone. Toată lumea a apreciat debutul lui Daniele, cel mai emoţionat fiind tatăl Paolo.

Bunicul Cesare a jucat la Milan în perioada 1954 -1966 şi a fost fundaş, aşa cum avea să joace şi fiul său Paolo. A câştigat trei titluri şi o cupă europeană şi a continuat ca antrenor, între 1970-74, primii doi ani ca secund, următorii doi ca principal, în funcţia de antrenor al rossonerilor. Spre deosebire de Cesare, care primii ani ai carierei i-a petrecut în oraşul natal, la Trieste, Paolo a avut în sânge doar roşu şi negru de la bun început. A jucat între 1985 şi 2009 nu mai puţin de 647 de meciuri, marcând şi 29 de goluri. Are în palmares 7 titluri în Serie A, 5 Cupe ale Campionilor, 5 Supercupe ale Italiei, o cupă a Italiei, 4 Supercupe ale Europei, două Intercontinentale şi un CM al cluburilor.