Fotbal intern

Dinastia Mutu! Adrian, despre fiul Tiago: „În 15 ani, vom avea un nou Mutu la naţională“

17.06.2020 | 16:43
Dinastia Mutu Adrian despre fiul Tiago In 15 ani vom avea un nou Mutu la nationala
Adrian Mutu şi fiul lui Tiago. FOTO: instagram
ADVERTISEMENT

Mezinul lui Adrian Mutu, Tiago, este înscris la Juventus Academy, unde a început antrenamentele de fotbal. Tatăl său îi este aproape de fiecare dată.

Născut pe 14 aprilie 2017, cel mai mic dintre copiii lui Adrian Mutu pare să moştenească talentul fotbalistic al părintelui său. Deşi are numai 3 ani, micuţul loveşte deja bine mingea.

ADVERTISEMENT

Pentru fostul atacant al naţionalei României, ultimele zile au fost speciale. După redeschiderea bazelor de antrenament pentru copii şi juniori, „Briliantul” şi-a dus mezinul la antrenamentele de la Juventus Academy, bază ce are legături cu marele club la care a jucat şi Adrian Mutu.

View this post on Instagram

Primul antrenament a lui Tiago ! #academiajuventus

A post shared by ADRIAN MUTU (@adrian10mutu) on

 

Adrian Mutu: „Mă bucur că îi place“

„Sunt bucuros că îi place, pentru că dacă a doua zi îmi zicea că nu mai vrea la antrenament, îmi părea foarte rău. Mă întreabă în fiecare zi când mai vine la antrenament, e îmbucurător“, a declarat Adrian Mutu pentru Gsp.

ADVERTISEMENT
View this post on Instagram

🤣îi învăț pe Tiago cum se joaca fotbal😅

A post shared by ADRIAN MUTU (@adrian10mutu) on

Primele contacte cu balonul de fotbal au venit când Tiago avea numai 11 luni. Acum pare deja obişnuit cu atenţia care i se oferă şi pare a-l moşteni pe tatăl său.

„Tot facem antrenamente de ceva timp acasă. De când era el micuț, de la un an și jumătate, de atunci tot dăm cu piciorul în minge. Prima dată când a dat cu piciorul în minge avea 11 luni“, a povestit mândrul tătic.

ADVERTISEMENT
Adrian Mutu, la antrenament cu Tiago. foto: www.gsp.ro

Selecţionerul naţionalei de tineret speră ca înclinaţia fiului său către fotbal să persiste şi să devină o pasiune şi, de ce nu, o carieră. Şi, poate, într-o zi, să existe un nou Mutu în prima reprezentativă.

„În 15 ani, vom avea un nou Mutu la națională. Uite-l aici, jos!“, a glumit Adi Mutu. „Ar fi ceva foarte frumos să ajung să-l antrenez. Sper ca în primul rând lui să-i placă acest sport, să ajungă să facă performanță”, a continuat fostul atacant.

ADVERTISEMENT

Selecţionerul de la U21 şi-a amintit şi de primul moment în care i-a pus ghete de joc în picioare micului Tiago, în urmă cu câteva zile. O amintire dragă, ce l-a dus cu gândul la primul lui contact cu fotbalul, alături de propriul tată.

„Va fi o povară pentru el, că e fiul meu“

„A fost moment important, sensibil, când i-am pus ghetele în picioare. E cam ce se întâmpla între mine și tata acum 38 de ani. Ce-i drept, atunci ghetele erau puțin cam mari. Nu erau posibilități așa multe ca acum“, a povestit fostul internaţional.

Deşi îşi doreşte foarte tare ca fiul să îi calce pe urme, Adrian Mutu este conştient că numele de familie va reprezenta o presiune în plus în viitorul fotbalistic al lui Tiago. Comparaţiile vor exista, dar speră ca băiatul lui să poată trece peste ele.

„Sper să fie Tiago, nu noul briliant. Să aibă personalitatea lui, mondenitatea lui. E clar că va fi o povară pentru el, puțin, că este fiul meu, pentru că toată lumea o să-l compare cu mine, sper să poată trece peste asta dacă va ajunge fotbalist“, a declarat Briliantul.

Tiago s-a născut după ce tatăl său a agăţat ghetele în cui, dar asta nu înseamnă că nu-şi poate urmări părintele în iarbă… „I-am pus imagini cu mine și de câte ori mă vede țipă: ‘Tati, tati’. Și tot întreabă ce caut acolo. Îi spun mereu că eram, că e o chestie din trecut“

ADVERTISEMENT
Tags: