News

Dincă vrea să reclame România la CEDO. Care sunt pretențiile inculpatului în cazul Caracal

Gheorghe Dincă vrea să se adreseze Curții Europene a Drepturilor Omului pentru modul în care autoritățile din țara noastră au instrumentat cazul în care este inculpat.
12.02.2022 | 19:07
Dinca vrea sa reclame Romania la CEDO Care sunt pretentiile inculpatului in cazul Caracal
ADVERTISEMENT

Gheorghe Dincă, bărbatul inculpat în cazul crimelor de la Caracal,  a scris o scrisoare de patru pagini în care anunță că va da în judecată statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a obține bani , notează Antena 3.

Mai exact, acesta se declară nemulțumit de modul în care autoritățile statului român au instrumentat cazul în care este inculpat. Acest anunț vine după ce a confirmat bănuielile anchetatorilor  că le-ar fi răpit pe Luiza și Alexandra în iulie 2019.

ADVERTISEMENT

După cum a explicat Carmen Obîrșanu, avocata angajată de mama Mihaelei Luiza Melencu, cercetările din acest caz nu au respectat standardele impuse de lege. În plus, ea mai susține că lui Dincă i s-ar fi promis ajutor în această speță.

“Cercetările efectuate în dosar au fost făcute într-un mod total neprofesional pentru că i s-a promis de la început că i se va asigura ajutorul”, a declarat avocata.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai subliniat că sunt probleme legate și de modul în care medicii legiști au realizat rapoartele de expertiză din acest caz.

De asemenea, există îndoieli legate și de modul în care au fost prelevate mostrele de material genetic pentru analizele folosite în anchetă. Mai exact, specialistul care a lucrat la acest caz nu a fost informat de unde provin mostrele pe care le-a studiat.

ADVERTISEMENT

“Medicul care a eliberat certificatul constatator de deces pentru Alexandra a declarat că nu a respectat legea codului civil. Medicul genetician a spus că nu cunoaște din ce elemente dentare ar fi prelucrat ADN-ul din punct de vedere anatomic, adică dacă s-a luat din incisivi, molar sau premolar”, a mai explicat avocata.

Multe dintre elementele dosarului Caracal sun problematice

După cum a explicat Carmen Obîrșanu în timpul intervenției sale telefonice mii de elemente ale acestui caz sunt problematice, iar asta s-ar putea răsfrânge și asupra unui eventual caz înaintat de Dincă la CEDO.

ADVERTISEMENT

Recent, legiștii Institutului Național de Medicină Legală au fost chemați în instanță pentru a împărtăși judecătorilor detaliile expertizei realizate în acest caz.

Specialiștii INML au vorbit despre analizele pe care le-au efectuat asupra fragmentelor identificate într-un butoi din curtea lui Dincă și despre care se crede că aparțin Alexandrei. De asemenea, ei au dat explicații și despre investigația efectuată în cazul fragmentelor despre procurorii spun că aparțin Luiziei Melencu.

Printre acești medici legiști se numără și cel care ar fi semnat certificatul de deces în cazul Alexandrei Măceșanu. Trebuie precizat că, părinții acesteia au refuza să ridice documentul și au înaintat o acțiune în instanță pe numele specialistului.

ADVERTISEMENT