Fotbal intern

“Specialist în spart geamuri la TVR”. Dinu îl face cioburi pe Naum

Un editorial al jurnalistului Radu Naum, pe o temă destul de... cuminte, şi anume remiza obţinută de Dinamo la Botoşani (scor 0-0), în ultima etapă a Ligii 1 Betano, a declanşat o adevărată...
25.10.2017 | 14:56
Specialist in spart geamuri la TVR Dinu il face cioburi pe Naum

Un editorial al jurnalistului Radu Naum, pe o temă destul de… cuminte, şi anume remiza obţinută de Dinamo la Botoşani (scor 0-0), în ultima etapă a Ligii 1 Betano, a declanşat o adevărată furtună, materializată printr-o reacţie neaşteptat de dură din partea fostului jucător şi antrenor din Ştefan cel Mare, Cornel Dinu.

“Procurorul” ştersese pe jos cu actuala generaţie a “câinilor roşii”, în timp ce un alt fost mare fotbalist al “alb-roşilor”, Dănuţ Lupu, îi lăudase pe elevii lui Vasile Miriuţă, iar pe baza acestei antiteze şi-a construit Radu Naum materialul. “Cornel Dinu, oficial al clubului, guru incontestabil (după adjectivul pe care îl adoră), a şters pe jos, după bunu-i obicei, cu toţi cei care i-au ieşit în calea vorbelor. Sentinţa, cu minusul de a nu fi deloc nouă, a sunat ca o condamnare la nefiinţă fotbalistică: „E cea mai slabă generaţie din istoria lui Dinamo!” (zis la Telekom). Clar. Şi nici sfârşitul lumii nu-i departe. Dar trebuie să-l credem, Dinu a văzut multe, a trăit multe. Atât de multe…!”, a scris jurnalistul pe blogsport.gsp.ro. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Dinu, atac cu tentă antisemită

Cornel Dinu a reacţionat imediat la respectivul editorial, folosind şi o trimitere periculoasă, cu tentă antisemită, la “Steaua în 6 colţuri” sau “Steaua lui David” cum este mai bine cunoscută, un simbol evreiesc. “Este a doua oară când un ”specialist comentator” numai în handbal şi în spart geamurile la Televiziunea Română, când destinul cu tichie îl pusese conducător, seamnănă dihonie (…)”, a început Dinu.

Apoi, “Procurorul” s-a dezlănţuit, confirmându-şi supranumele cu un adevărat “rechizitoriu” la adresa lui Radu Naum. “(…) doar, doar, o ieşi de-o demitere, un scandal! Că, de, ne-am mutat la fotbal, că de aici vin arginţii. Nedezminţindu-se, atacă în şase colţuri: Într-unul preamăreşte democraţia, într-altul mă face ”guru”, în al treilea recunoaşte că cei vizaţi sunt oameni ai fotbalului, continunând în al patrulea că putem spune orice. În al cincilea seamănă din nou discordie. Şi în final face apel că trebuie ascultaţi toţi fără a fi reprimaţi (tenebrele istoriei).

Nu poţi să ai pretenţii de cunoaştere, respect al adevărului şi competenţă rostite când eşti obişnuit să epatezi între strigătul cocoşului de dimineaţă din Pipera, ce nu-ţi lipseşte la nicio emisiune cu înţelegerea fotbalului doar cât un teren de handbal, şi supliciul mereu uitat al sfinţeniei de la Sfântul Petru. Ce face parte din fiinţa noastră. A ta, nu! Păcat că părintele tău, om minunat, ne iubea meleagul şi respecta creatorii care cu adevărat au făcut ceva şi pot vorbi. Chiar în vremuri de restrişte. Era din templul celor buni!”, a încheiat Cornel Dinu, făcând, pe final, referire la tatăl comentatorului, Hristache Naum, un regretat jurnalist de renume.