Fotbal intern

Dinu, despre vânzarea lui Dinamo: „Sunt cu Vaticanul, nu cu masonii”

Cornel Dinu se alătură lui Marius Niculae şi Ioan Andone şi va face parte din echipa care îşi propune să devină proprietara lui Dinamo.
22.03.2018 | 21:26
Dinu despre vanzarea lui Dinamo Sunt cu Vaticanul nu cu masonii
ADVERTISEMENT

„Sunt de partea ONG-ului care s-a format şi a marii mase de suporteri care sper să urce în acest tren unic de salvare naţională a lui Dinamo şi, cred, şi a sportului românesc, ca model. Eu sper că domnul Badea şi mai ales domnul Negoiţă nu şi-au pierdut ceea ce eu ştiam că au, mă refer la calităţile de buni români. Mai ales că domnul Negoiţă chiar a declarat că preferă să vândă fanilor. Domnul Badea a avut un pionierat în sensul de a emite acţiuni pentru suporteri la începutul anilor 2000, când pregătise totul cu expertul Şaramet. Nu au reuşit pentru că unii acţionari de la Dinamo transformaseră echipa în jucăria lor de câştig.”, a spus Cornel Dinu, pentru gsp.ro.

Dinu l-a ironizat pe omul de afaceri Adrian Thiess, cel care doreşte să se implice în vânzarea lui Dinamo. „Nu am nimic cu ce face domnul Thiess, mai ales că Petre Pandrea spunea perfect la începutul anilor ’30: “Ferească Dumnezeu de o mişcare serioasă să intre pe mâna românilor! Uite ce au făcut din masonerie, a devenit menajerie”. Atunci când l-am cunoscut, a crezut că suntem “fraţi”, dar eu i-am spus că aparţin împăcării sfintelor religii începute de Vatican prin Comisia Paritetică. Comisia e condusă de profesorul Demetrio De Luca, secretar al Sfântului Papă Ioan Paul al ll-lea, care în ultimii ani a creat un fel de ONU al religiilor. I-am transmis că îi cunosc bine pe cei care conduc marele ordin al Orientului şi că nu vreau să am de a face cu cei care vând din ţară în numele aşa-zisului Rit de York. Eu sunt conservator şi dacă trăiam pe atunci, intram în partidul lui Titu Maiorescu şi al lui Eminescu.”

ADVERTISEMENT

Dinu: „Nu putem da Dinamo pe mâna străinilor”

Cornel Dinu vrea să se implice în curmpărarea lui Dinamo pentru că nu doreşte ca echipa să cadă pe mâna străinilor:  „Eu nu pot să fiu pentru datul pe mâna străinilor a emblemelor României, aşa cum s-a întâmplat cu bogăţiile ţării, din inconştienţa condamnabilă care ne-a caracterizat în ultimii 25 de ani. În ultimii ani s-a scris cea mai neagră pagină din istoria României, mai rău decât sub turci şi ruşi. Această echipă are o tradiţie naţionalistă, dacă ne gândim că o mare parte a suporterilor provin din zona bazinului de suporteri ai Unirii Tricolor. Ei sunt cei care, în frunte cu profesorul Anghelache şi cu Ştefan Cârjan, oameni de o calitate deosebită, nu au vrut să se combine cu străinii de la Ciocanul şi au preferat să se ducă în închisorile cominterniste decât să dea echipa străinilor”, a spus Dinu, pentru sursa citată. 

Astfel, Cornel Dinu se alătură lui Ioan Andone şi Marius Niculae în asociaţia suporterilor care încearcă să preia clubul de la Ionuţ Negoiţă.

ADVERTISEMENT