Sport

Dinu Gheorghe nu crede că Gigi Becali îi va oferi o nouă oportunitate lui Marco Dulca: „Șansa porcului de Crăciun…”

Gigi Becali a fost nemulțumit în ultima perioadă de prestațiile lui Marco Dulca și a spus că îi va mai acorda o singură șansă.
08.09.2022 | 15:45
Dinu Gheorghe nu crede ca Gigi Becali ii va oferi o noua oportunitate lui Marco Dulca Sansa porcului de Craciun
Marco Alexandru Dulca si Tudor Cristian Baluta in meciul de fotbal dintre Farul Constanta si FCSB, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, miercuri 31 august 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Patronul celor de la FCSB l-a trimis înapoi la FC Voluntari pe Vadim Rața. Fostul jucător al „roș-albaștrilor” l-a costat 300.000 de euro pe Becali, însă mijlocașul moldovean nu l-a impresionat. Nici evoluțiile lui Marco Dulca nu sunt pe placul finanțatorului, dar spre deosebire de Rața, fostul jucător de la Chindia a primit încă o șansă.

Dinu Gheorghe nu îl crede pe Gigi Becali pentru șansa oferită lui Marco Dulca

Fostul președinte al Rapidului, Dinu Gheorghe, nu crede că Becali va fi înțelegător cu Marco Dulca: „Șansa porcului de Crăciun… Păi, ce să mai primească? E clar. El l-a etichetat deja. Dacă trece acum la 4-3-3, probabil că va juca în zona aia, în cei trei mijlocași. Dacă domnul Becali impune sistemul ăsta, va juca acolo, pentru că el cu Șut se pot plia pe acel post”a spus Dinu Gheorghe pentru ProSport.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul în vârstă de 23 de ani a evoluat în 5 partide până acum la FCSB, însă niciodată nu a jucat mai mult de 45 de minute într-un meci. Fiul lui Cristi Dulca era printre liderii de la Chindia Târgoviște, însă Dinu Gheorghe, fostul președinte de club din SuperLiga, consideră că altele sunt standardele la FCSB:

„Sigur, el a venit de la Târgoviște, a jucat la un nivel acolo, aici sunt alte pretenții. Aici, dacă vii, trebuie să te impui din primele două jocuri. Trebuie să joci cum nu joacă nimeni în echipa aia, adică bine. E greu. E o șansă mică pentru el, zic eu, să se impună în condițiile în care i s-a pus o etichetă deja”, a mai spus Dinu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Becali îi mai acordă o șansă lui Marco Dulca

Gigi Becali a investit foarte mult în transferuri în vară, însă acest aspect nu reflectă situația din campionat. Deși s-a calificat în grupele Conference League, trupa lui Dică este doar pe locul 13 în SuperLiga, cu o singură victorie în 7 meciuri. Astfel, Becali încearcă să ia măsuri, iar următoarea schimbare îl vizează pe Marco Dulca. „Marco Dulca nu prea ține șurubelnița bine în mână. O să îl mai încerc. Eu sunt un om al recunoștinței, iau lucrurile bune și rele și le pun în balanță.

Am zis să îl mai încerc, pentru că m-am calificat cu el pe teren. Îi acord niște circumstanțe și o șansă două în plus, dar dacă văd că o să intre iar și îi tremură mâna la menghină… Păi, bă, strici piesa pe urmă și la revedere, tată”. Du-te tată și tu, nu îi țin”, a declarat Becali la ProArena. Dulca a fost criticat de patronul FCSB-ului, după înfrângerea usturătoare cu Farul, scor 1-3.

ADVERTISEMENT

Astfel, Dulca nu a reușit să susțină evoluțiile bune din tricoul Chindiei, acolo unde a lăsat un gol imens care a destabilizat echipa după cum spune Marcel Gherghu, președintele târgoviștenilor. În tricoul Chindiei, Dulca are 73 de partide oficiale, 4 goluri și 2 pase de gol. „Eu am foarte mare încredere în el, ca tată, ca fost fotbalist. Chiar l-am felicitat pe nea Gigi că a luat un profesionist și un jucător de caracter”, spunea Cristi Dulca, imediat după venirea lui Marco la București.

Marco Dulca, soartă asemănătoare ca a lui Vadim Rața

Vadim Rața (29 de ani) a fost adus la FCSB pentru 300.000 de euro de la FC Voluntari. Deși a strâns doar 108 minute în 3 meciuri pentru FCSB, mijlocașul moldovean a revenit gratis la echipa din Ilfov. Rața a evoluat deja ca titular în primul meci de la revenirea la Voluntari. Moldoveanul a jucat 90 de minute în înfrângerea, scor 0-1 împotriva liderului Rapid. Nicolae Dică a mărturisit că nu știe ce se va întâmpla cu mijlocașul român.

ADVERTISEMENT

Antrenorul „roș-albaștrilor” a oferit declarații și despre situația lui Eduard Radaslavescu, mijlocașul adus de FCSB de la Farul Constanța, de altfel, un alt fotbalist transferat în această vară care nu a prins multe minute în tricoul FCSB-ului. „Radaslavescu a jucat în câteva meciuri. E un jucător de 18 ani, are doar 18 ani. Nu contează câți bani s-au dat. Mă refer că dacă s-au plătit 850.000 de euro pe el, nu înseamnă că trebuie să joace meci de meci. E un jucător de perspectivă, îmi place cum se antrenează. Îmi plac jucătorii cu personalitate”a spus Nicolae Dică la TV OrangeSport.

Marco Dulca l-ar putea urma pe Rața, după ce mijlocașul trecut pe la naționala de tineret a României nu a impresionat sub comanda lui Nicolae Dică. Pentru Dulca și FCSB urmează duelul de foc cu West Ham, ca mai apoi să joace din 3 în 3 zile cu FC Voluntari, Anderlecht și Universitatea Craiova. FCSB s-a mai despărțit în această vară de Lixandru (împrumutat la Mioveni), Florin Tănase (transfer la Al-Jazira), Ovidiu Perianu (împrumutat la Botoșani), Andrei Pandele (împrumutat la Unirea Constanța), Cristian Dumitru (împrumutat la FC Argeș), Ovidiu Horșia (împrumutat la Unirea Constanța) și Valentin Gheorghe (împrumutat la Umraniyespor).

  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Marco Dulca, conform Transfermarkt

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 2,95 este cota pentru „1 solist și ambele echipe marchează” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT