Life

Ce avere au de împărțit Dinu Pescariu și soția lui, Letiția. Fostul sportiv a fost surprins împreună cu Alexandra Dinu

Dinu și Letiția Pescariu sunt în plin proces de partaj, iar suma pusă în joc este uriașă. Recent, fostul tenismen a fost surprins alături de Alexandra Dinu.
17.02.2022 | 16:24
Ce avere au de impartit Dinu Pescariu si sotia lui Letitia Fostul sportiv a fost surprins impreuna cu Alexandra Dinu
Dinu Pescariu s-a întâlnit cu Alexandra Dinu în timpul partajului de soția lui, Letiția / Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinu Pescariu a apărut alături de Alexandra Dinu, iar cei doi ar forma un cuplu – aceasta este informația care a făcut înconjurul presei în urmă cu câteva zile. Zvonurile s-au amplificat și mai mult în momentul în care fostul jucător de tenis a apărut fără verighetă.

FANATIK a aflat că Dinu Pescariu și soția lui, Letiția, se află în plin proces de partaj judiciar, încă din decembrie 2020. Dosarul se află pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 1, iar miza este una uriașă.

ADVERTISEMENT

Letiția plătește eșalonat taxa de timbru de jumătate de milion de lei

Averea pe care soții Pescariu se luptă este atât de mare încât Letiția, fostă vedetă de televiziune, nu a putut achita taxa de timbru și a cerut ca aceasta să fie eșalonată pe mai multe luni.

În august 2021, instanța a decis să admită cererea de eșalonare a taxei de timbru în 48 de rate a 9.465,83 lei, fiecare. În total, Letiția Pescariu ar urma să plătească 454.360 de lei, adică peste 90.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Dinu Pescariu și Letiția, partaj de 3.000.000 de euro

În general, în cazul partajului pentru bunuri, în cazul în care cei doi soți nu se pun de comun acord asupra împărțirii averii, taxa de timbru reprezintă aproximativ 3% din valoarea bunurilor partajabile. În acest scenariu, miza partajului dintre Dinu și Letiția Pescariu este de aproape 15.000.000 de lei, adică 3.000.000 de euro.

Anterior, Letiția Pescariu făcuse o solicitare pentru ajutor public judiciar, pentru a putea fi scutită de o parte din taxa de timbru, însă judecătorii i-au respins cererea.

ADVERTISEMENT

Dinu Pescariu, fotografiat împreună cu Alexandra Dinu

Publicația Click! susține că Dinu și Letiția Pescariu au divorțat în anul 2020, însă au încercat să păstreze discreția asupra acestui lucru.

“Dinu și Letiția au divorțat în 2020, în pandemie. Știu puțini oameni, nu au vrut să vorbească despre hopul ăsta din viața lor pentru a-și proteja copiii. Chiar dacă băieții sunt foarte mari și înțeleg ce înseamnă un divorț, părinții lor au acționat atât de subtil și de inteligent, încât ei nu au fost deloc afectați totul a fost natural, discret și cu respect. Nu cu jigniri sau reproșuri cum vedem de obicei”, a dezvăluit un apropiat pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Dinu Pescariu ar avea o relație, în prezent, cu Alexandra Dinu, fosta soție a lui Adrian Mutu, conform mediaflux.ro, acolo unde au apărut și primele imagini cu cei doi împreună.

Fostul jucător de tenis a avut sechestru pe avere

Dinu Pescariu a câștigat aproximativ 600.000 de dolari din cariera sportivă, însă a câștigat mult mai mult din afacerile pe care le-a desfășurat ulterior. El este proprietar al unei baze sportive din zona Floreasca, iar business-urile lui au ajuns de mai multe ori în atenția procurorilor DNA.

În 2017, Direcția Națională Anticorupție a pus sechestru pe averea lui Dinu Pescariu și pe cea a lui Claudiu Florică, un alt controversat om de afaceri, suspectați în dosarul Microsoft 3, la care prejudiciul de ridica la peste 50 de milioane de euro. Problemele din justiție ar putea reprezenta una din cauzele procesului de partaj, astfel Letiția încercând să-și pună la adăpost partea ei de avere.

Dinu Pescariu și Letiția Beraru (pe numele de fată) s-au căsătorit în anul 2008 și au împreună 3 copii. La puțin timp după nuntă, Letiția a renunțat definitiv la cariera ei în televiziune și s-a dedicat vieții de familie. Ea a lucrat la Prima TV, unde a prezentat știri sportive și meteo, însă a cochetat și cu modelingul. Dinu Pescariu a mai fost căsătorit, între 2001 și 2004 cu Ileana Badiu.

ADVERTISEMENT