News

Diplome de bacalaureat falsificate. Procurorii au făcut percheziții în Mangalia şi Medgidia

10.12.2020 | 17:53
Diplome de bacalaureat falsificate Procurorii au facut perchezitii in Mangalia si Medgidia
ADVERTISEMENT

Procurorii constănțeni au efectuat în cursul zilei de joi, 10 decembrie, percheziții la domiciliile mai multor persoane din Mangalia şi Medgidia implicate într-un dosar ce vizează falsificarea diplomelor de bacalaureat, precum și a unor certificate de calificare profesională şi de absolvire cu diferite specializări.

Potrivit autorităților, cei care cumpărau aceste diplome le foloseau în vedere angajării peste hotare. În urma operațiunii au fost ridicate cel puțin 30 de asemenea documente.

ADVERTISEMENT

Falsificatorii au intrat în vizorul Poliției Județene Constanța după ce un bărbat a fost prins în flagrant în timp ce primea două certificate de calificare profesională false, returnate către beneficiari pe motiv că ar fi fost eronate.

Ample percheziții în Mangalia și Medgidia. Acțiunea vizează falsificarea diplomelor de bacalaureat

În urma percheziţiilor anchetatorii au mai descoperit, pe lângă bunurile respective, mai multe sume de bani: 119.000‬ de lei, 8.500 de euro, 520 de lire sterline şi 65 de leva.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de la domiciliile suspecților au fost ridicate mai multe bijuterii, şapte harduri externe, 1 DVR, 62 de diplome şi certificate de calificare, precum și două ştampile.

Valoarea bunurilor ridicate se ridică astfel la peste 370.000 de lei. Conform unor surse citate de News.ro, odată falsificate, diplomele de bacalaureat erau printate la imprimante performante și predate cumpărătorilor, care le foloseau pentru angajare în Austria.

ADVERTISEMENT

Cu ocazia desfăşurării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor următoarele bunuri: cinci imprimante multifuncţionale, şase unităţi PC, laptop-uri, stick-uri de memorie, bijuterii din aur, sume de bani, telefoane mobile, două ştampile şi 62 de diplome şi certificate de calificare.

De asemenea, a fost confiscat un autoturism marca Peugeot 307. Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 80.000 lei. Continuă cercetările în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării activităţii lor infracţionale”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Totodată, joi au mai avut loc 23 de percheziţii, în urma cărora au fost ridicate patru diplome de bacalaureat, 27 certificate de calificare şi două diplome de absolvire 12 clase. În acest caz, procurorii au beneficiat de sprijinul autorităţilor austriece, prin Ordin European de Anchetă.

 

ADVERTISEMENT
Tags: