News

Directivă controversată în Scoția. Copiii pot opta pentru schimbarea genului la școală fără acordul părinților

Guvernul Scoțian a elaborat un proiect care le permite copiilor de până la patru ani să-și schimbe genul și numele la școală fără acordul părinților. Nici profesorii nu pot interveni.
13.08.2021 | 17:27
Directiva controversata in Scotia Copiii pot opta pentru schimbarea genului la scoala fara acordul parintilor
ADVERTISEMENT

În conformitate cu noile linii directoare de incluziune LGBT elaborate de Guvernul din Scoția, copiii își pot schimba genul și numele la școală fără consimțământul părinților.

Nici profesorii nu au voie să intervină. Tot ce pot face este să-i întrebe pe micuți cum îi cheamă.

ADVERTISEMENT

Noua directivă a fost deja transmisă școlilor.

Directivă controversată în Scoția. Copiii pot opta pentru schimbarea genului la școală fără acordul părinților

Un document de 70 de pagini a ajuns deja în școlile din Scoția. În conformitate cu noile linii directoare de incluziune LGBT, elaborate de guvern, copiii cu vârsta de până la patru ani pot decide singuri dacă vor să fie considerați fete sau băieți. Își pot schimba numele după preferințe, iar părinții nu trebuie să-și dea acordul.

Profesorii nu au voie să-i întrebe pe micuți nimic. Trebuie să afle doar ce nume își aleg. În documentul aprobat de scoțieni se specifică faptul că poți alege să devii transgender la orice vârstă, iar alegerile trebuie respectate în cazul în care nu doresc ca părinții să știe despre acest lucru.

ADVERTISEMENT

Documentul de 70 de pagini conține și alte specificații. Elevii pot folosi orice vestiar sau toaletă doresc, iar uniformele ar trebui să fie “neutre de gen”. Mai mult, personaje transgender pot să fie alese ca modele în lecții și alte materiale.

Mai multe grupuri LGBT susțin că noile reguli ar trebui să-i ajute pe cei mici să se dezvolte.

Sunt mulți cei care protestează și spun că acum există un pericol extrem de mare în școli, pentru că cei care au un comportament normal, cum este jocul cu jucării asociate celuilalt sex, ar putea să fie etichetați total greșit ca transgender.

ADVERTISEMENT

Revolta părinților și a profesorilor

“Acest lucru este foarte îngrijorător. Concluzia este că aceasta este o ideologie periculoasă pe care guvernul scoțian o împinge prea departe…

Arată un eșec în protejarea și eliminarea drepturilor părintești. Acei copii sunt acum încurajați pe o cale medicală, posibil pentru tot restul vieții lor.

ADVERTISEMENT

Nu ar trebui să îi învățăm pe copii, și mai ales pe copiii din școala primară, că pot schimba genul”, a declarat pentru The Telegraph, Marion Calder, co-director al grupului de campanie For Women Scotland.

De asemenea a fost publicată și o listă de lectură recomandată pentru cei mici. Într-una dintre povești personajul principal spune că în cazul în care ar declara că este băiat ar fi o minciună. În alta un creion albastru are o criză de identitate, pentru că a fost etichetat ca roșu.

ADVERTISEMENT