News

Directoarea ANM, avertizări despre fenomene meteo extreme. La ce să ne așteptăm în zilele următoare

Elena Mateescu, directoarea ANM, a oferit avertizări despre fenomene meteo extreme, explicând la ce să ne așteptăm în zilele următoare.
04.08.2021 | 21:55
Directoarea ANM, avertizări despre fenomene meteo extreme. La ce să ne așteptăm în zilele următoare
Directoarea ANM, avertizări despre fenomene meteo extreme. La ce să ne așteptăm în zilele următoare foto: pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a explicat marți că ultima lună de vară va avea mai multe fenomene meteo extreme.

Încă de luni, ANM, a emis mai multe avertizări de fenomene meteo extreme, fiind vorba de caniculă extremă și furtuni puternice în anumite zone.

ADVERTISEMENT

Directoarea ANM, avertizări despre fenomene meteo extreme. La ce să ne așteptăm

“A doua parte a verii va aduce temperaturi de peste 35-40 de grade, ceea ce s-a și întâmplat, iar această căldură vine cu nori de căldură care determină producerea acestor vijelii și grindinei.

De mâine până sâmbătă vor fi averse torențiale, datele de model arată că începând din data de vest, traversează centrul, Moldova și apoi ne oprim la nivelul județului Tulcea. Nu ne așteptăm la fenomene extrem de o amplitudine la fel de mare (n. red. ca cele din Turcia și Grecia).

ADVERTISEMENT

Când vorbim de vijelii cu viteză maximă la rafală de 90-100 de km/h vedem ce pot să producă la nivel local, vorbim de grindină și fenomenele

Luăm în considerare emiterea unui cod portocaliu și el va fi amendat de avertizări de tip nowcasting, de cod roșu, la nivel local.

Până miercuri va fi mai cald, în a doua parte ne așteptăm la o coborâre a temperaturii de la 39 la de grade la 35, vedem cum evoluează. Până miercuri vom veni în fiecare zi cu actualizarea alertelor meteorologice, mergem din aproape în aproape.

ADVERTISEMENT

Dacă în partea de sud și sud-este vorbim de caniculă, Germania are zone în care vorbim de furtuni, de asemenea și țările scandinave. Trebuie să luăm în considerare pe perioadă scurtă la fenomene de acest tip”, a declarat Elena Mateescu la Antena 3.

Prognoza meteo pentru intervalul 2 – 30 august. Cum va fi vremea în ultima lună de vară

Administrația Națională de Meteorologie a publicat marți prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Potrivit specialiștilor, vremea va fi diferită în funcție de regiune.

Săptămâna 02 – 09 august 2021

În zona sudică a României valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. În restul României, termometrele vor arăta valori apropiate de cele considerate normale pentru această perioadă. În nord-vestul extrem este posibil ca temperatura aerului să fie puțin mai scăzută.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri