News

Directoarea de spital care dormea pe banii din şpăgi şi-a primit sentinţa. Ce pedeapsă va trebui să ispăşească

Directoarea de Resurse Umane a Spitalului Judeţean din Ploieşti a fost condamnată, la nouă luni după ce a fost trimisă în judecată, pentru luare de mită.
25.03.2023 | 16:33
Directoarea de spital care dormea pe banii din spagi sia primit sentinta Ce pedeapsa va trebui sa ispaseasca
Şefa de la Resurse Umane a Spitalului Judeţean din Ploieşti a fost condamnată
ADVERTISEMENT

Florica Preda, fosta șefă a serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. În plus, instanţa a decis confiscarea mai multor sume de bani, în lei şi diverse valute.

10.000 de lei pentru un post de infirmieră în spital

Florica Preda a fost acuzată că cerea bani pentru angajări sau pentru a transfera asistentele de la o secție la alta, în funcție de solicitările acestora. La percheziţiile domiciliare, banii obţinuţi din mită i-au fost găsiţi ascunşi inclusiv în feţele de pernă din dormitor, în lenjeria de pat, dar şi în bibliotecă, printre cărţi.

ADVERTISEMENT

Astfel, acasă la aceasta au fost găsiţi ascunşi 9.553 lei, 40.930 euro, 1.350 dolari şi 80 lire sterline, bani care au fost confiscaţi şi, în plus, s-a mai decis disponibilizarea sumelor de “25.450 lei şi 500 euro, dobândite prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, asupra cărora a fost instituit sechestrul asigurător”, după cum se arată în soluţia instanţei.

Scandalul mitei pretinse de directoarea de la Resurse Umane a Spitalului din Ploieşti a izbucnit în noiembrie 2021, în urma unor percheziţii efectuate la domiciliul acesteia. Anterior, dispozitive de înregistrare montate în biroul ei din spital au dezvăluit că Florica Preda solicita diverse sume de bani pentru angajări sau transferuri.

ADVERTISEMENT

Ea a fost trimisă în judecată pentru şapte acte de luare de mită, fapte comise în perioada august-octombrie 2021, pentru a facilita angajarea în spital a unor persoane pe posturi de asistenţi sau infirmiere, în unele dintre cazuri angajările nemaiavând loc.

Conform rechizitoriului, Florica Preda a primit 10.000 de lei de la o femeie pentru a-i asigura acesteia angajarea ca infirmieră şi 8.000 de lei pentru a angaja o asistentă pe secţia care la acel moment era destinată tratării pacienţilor cu COVID.

ADVERTISEMENT

De asemenea, “a primit suma de 3000 lei de la martora denunțătoare XY , în schimbul angajării în cadrul Spitalului Județean Ploiești pe post de asistent medical, angajare ce nu a mai avut loc”, se mai arată în actul de acuzare.

O parte dintre cei care au dat mită pentru a se angaja la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti au semnat acorduri de recunoaștere a vinovăţiei, fiind de asemenea condamnați la închisoare cu suspendare. Florica Preda a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în data de 16 iunie 2022, procesul finalizându-se în nouă luni, cu sentinţa amintită.

ADVERTISEMENT

Pe lângă pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare, judecătorii au dispus ca Florica Preda să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Biblioteca Judeţeană Nicolae Iorga Ploieşti ori la Hipodromul Ploieşti. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori