Directori din cadrul Primăriei Sectorului 1, reţinuţi pentru LUARE DE MITĂ

Doi directori din cadrul Primăriei Sectorului 1 au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti, sub acuzaţia că au cerut şi primit mită, în mai multe rânduri, sume...
06.08.2015 | 17:30
Directori din cadrul Primariei Sectorului 1 retinuti pentru LUARE DE MITA
ADVERTISEMENT

Doi directori din cadrul Primăriei Sectorului 1 au fost reţinuţi, joi, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti, sub acuzaţia că au cerut şi primit mită, în mai multe rânduri, sume de bani cuprinse între 15.000 euro şi 70.000 euro de la oameni de afaceri, în perioada 2006 — 2010. Banii au fost ceruţi, pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi să dispună întocmirea şi semnarea proceselor verbale de recepţie a unor lucrări de construcţie.

Concret, Mihai Răzvan Iordan, la data faptelor director al Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, în prezent consilier al primarului Sectorului 1, este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, iar Dan Toma, la data faptelor şef birou, ulterior director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Inspecţie din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, funcţie deţinută şi în prezent, a fost reţinut pentru trei infracţiuni de luare de mită, potrivit procurorilor DNA.

ADVERTISEMENT

ATENŢIE ROM NI! Avertisment de ultimă oră din partea autorităţilor! ÎNŞELĂCIUNEA ASTA face prăpăd pe internet!  NU DESCHIDEŢI MAILUL care VĂ FURĂ banii din conturi!

Astfel, în cursul anului 2006, firma administrată de un om de afaceri a edificat o construcţie compusă din parter şi 3 etaje situată în sectorul 1 din municipiul Bucureşti. La terminarea lucrării era necesară întocmirea unui proces verbal de recepţie a lucrării, recepţie ce se efectua şi semna, inclusiv de către un reprezentant al Primăriei Sectorului 1.

IMAGINI BOMBĂ CU ELENA UDREA LA PLAJĂ! FOTOGRAFIILE SÎNT VIRALE PE INTERNET! COSTUMUL DE BAIE LASĂ LA VEDERE TOT!

DNA arată că efectuarea recepţiei lucrării în prezenţa reprezentantului primăriei era o etapă absolut necesară intabulării şi deschiderii rolului fiscal pentru imobilul edificat, fără de care vânzarea ulterioară nu era posibilă.

ADVERTISEMENT

Din cadrul Primăriei Sectorului 1, responsabili pentru aceste activităţi erau Răzvan Iordan — director al Direcţiei Inspecţie şi Dan Toma — şef Birou recepţii şi regularizări taxe din cadrul Direcţiei Inspecţie.

Ultima oră! LOVITURĂ pentru toţi ROM NII CARE AU FACEBOOK! DECIZIA lui Klaus IOHANNIS e DEFINITIVĂ şi se aplică imediat! 

Aceştia au condiţionat recepţionarea lucrării, prin intermediul unui subordonat, de plata sumei de 30.000 euro. După mai multe intervenţii efectuate pentru reducerea cuantumului sumei pretinse, aceştia au acceptat ca suma plătită să fie în valoare de 15.000 euro. Astfel, în cursul lunii august 2006, omul de afaceri a remis către Răzvan Iordan şi Dan Toma, prin intermediari, suma de 15.000 euro.

ADVERTISEMENT

DIVORŢ CU SCANDAL! VEDETA S-A SĂTURAT! CÎNTĂREAŢA ŞI-A PĂRĂSIT SOŢUL: “M-AI ÎNŞELAT!”

În cursul anului 2008, Răzvan Iordan şi Dan Toma au condiţionat recepţia lucrărilor executate la un imobil compus din parter şi 7 etaje, situat în sectorul 1, de plată sumei de 70.000 euro.

Banii au fost plătiţi de un reprezentant al antreprenorului, în aceeaşi modalitate, prin intermediari, funcţionarilor primăriei, Răzvan Iordan şi Dan Toma.

ADVERTISEMENT

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET