News

Directorul ANAF Ploiesti nu poate justifica peste 120.000 de euro. Marinel Rizea intră în vizorul ANI

Un director ANAF Ploiești nu poate justifica cum a obținut aproximativ 120.000 de euro, anunță Agenția Națională de Integritate. Este vorba de Marinel Rizea.
29.12.2021 | 11:19
Directorul ANAF Ploiesti nu poate justifica peste 120000 de euro Marinel Rizea intra in vizorul ANI
ADVERTISEMENT

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă că Marinel Rizea, şeful Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti, nu poate justifica o avere de peste 120.000 de euro.

ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în valoare de 442.377 lei (89.000 euro) şi 35.000 euro între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marinel Rizea într-un interval de aproximativ 5 ani.

ADVERTISEMENT

Perioada la care facere referire Agenţia Naţională de Integritate este cuprinsă între 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018, conform Agerpres.

Directorul ANAF Ploiești nu poate justifica o sumă impresionantă de bani obținută între 2014 și 2018

Marinel Rizea este director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

ADVERTISEMENT

În acest caz, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Marinel Rizea.

Probleme similare pentru un agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră

De asemenea, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către Silviu Botea, agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, judeţul Tulcea, în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013.

ADVERTISEMENT

În acest caz este vorba de suma de 165.038 de lei (echivalentul sumei de 37.037 euro).

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către acesta.

Parchetul ICCJ a fost sesizat în cazul directorului unei şcoli din Bucureşti

Un alt caz descoperit de ANI are ca personaj principal un director al unei școli din București. Acesta este acuzat că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul ICCJ.

ADVERTISEMENT

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către Sideriaș Mărioara a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, a transmis instituţia.

ADVERTISEMENT
Tags: