News
notix pixel id

Directorul ANM, detalii despre informarea meteo de vreme rea ce cuprinde mare parte din România

Elena Mateescu, directorul ANM, a oferit detalii despre informarea meteo de vreme rea, valabilă pentru o mare parte din țară
24.08.2021 | 00:06
Directorul ANM, detalii despre informarea meteo de vreme rea ce cuprinde mare parte din România
Directorul ANM, detalii despre informarea meteo de vreme rea ce cuprinde mare parte din RomâniaSursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică de vreme rea. Aceasta este valabilă pentru următoarele patru zile.

Meteorologii au anunțat instabilitate atmosferică și ploi însemnate, în sudul, centrul și estul țării.

Directorul ANM, detalii despre informarea meteo de vreme rea ce cuprinde mare parte din România

Elena Mateescu a explicat, la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, cum va fi vremea în următoarele zile: „vorbim de fenomene de instabilitate atmosferică accentuată”.

ADVERTISEMENT

„În această dimineață de la ora 3:00 până miercuri dimineață la ora 10:00 vorbim și de o informare meteorologică pentru că aceste tipuri de fenomene se vor accentua treptat. Dacă în această seară vorbim în special pentru partea de vest, nord-vest a țării, mâine și mâine noapte vorbim de zona centrală nord estică, sud-vestică și zona montană, iar miercuri și joi cu precădere partea de sud, centru și est a țării,” a transmis directorul ANM.

„Vorbim de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua local aspect de vijelie, grindină și cantități de apă care pot depăși pe intervale scurte de timp 20-40 de litri pe metru pătrat,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Meteorologii au transmis că instabilitatea atmosferică se va accentua treptat, pentru început în vestul și nord-vestul țării, iar mai apoi, marți și marți spre miercuri, 24 și 24 spre 25 august, în special în centru, nord-est, sud-vest și în zonele montane.

Asemenea femomene vor apărea și în zilele de miercuri și joi, 25 și 26 august, mai ales în sudul, centrul și estul teritoriului.

ADVERTISEMENT

Și temperaturile scad

Elena Mateescu a explicat că și temperaturile sunt în scădere în aceste zile. Răcirea se va menține până la sfârșitul săptămânii

„Și din punct de vedere al regimului de temperaturi, mai ales de mâine vom observa o diferențiere în ceea ce privește valorile de temperaturi maxime 22 până la 25 de grade Celsius în partea de vest centru și nord a țării cel mult 31-32 de grade Celsius spre 34 de grade în partea de sud în Oltenia și în sud-vestul Munteniei,” a explicat directorul ANM.

ADVERTISEMENT

„Miercuri valorile de temperaturi se vor încadra între 19 și 27 de grade cu cele mai coborâte în jumătatea nordică a țării până la 32 de grade în cea sudică,” a adăugat.

„Acest ecart de temperaturi va fi de interes şi pe parcursul zilei de joi după care sfârșitul de săptămână să aducă din nou temperaturi în creștere 29 30 32 de grade Celsius în Lunca Dunării,” a mai transmis Mateescu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri