News

Directorul ANM spune adevărul despre norul radioactiv de la Cernobîl. Cât de expuși suntem, de fapt, în fața pericolului

15.04.2020 | 17:54
Directorul ANM spune adevarul despre norul radioactiv de la Cernobil Cat de expusi suntem de fapt in fata pericolului
Directorul ANM spune adevărul despre norul radioactiv de la Cernobîl. Cât de expuși suntem, de fapt, în fața pericolului. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Florinela Georgescu, directorul executiv al ANM, spune că nu avem motive de îngrijorare legate de norul radioactiv de la Cernobîl, întrucât acesta se înreaptă spre Rusia

Directorul ANM, despre norul radioactiv de la Cernobîl

Am dorit să aflăm de la meteorologi în ce măsură suntem expuși unui eventual pericol venit dinspre Cernobîl, acolo unde a avut loc un incendiu ce ar fi provocat un nor radioactiv.

ADVERTISEMENT

“Noi, ca meteorologi, urmărim evoluția unui posibil poluant, însă circulația aerului nu favorizează avansul spre țara noastră. Norul se îndreaptă spre estul Ucraieni, apoi spre Rusia.

Deci nu vine înspre noi, spre țara noastră. A avut o mică componentă la începutul zilei de ieri, fumul părea a coborâ spre Odessa, dar a luat-o spre est”, a mai spus Florinela Georgescu, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, directorul ANM ne sfătuiește să stăm cu ochii pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie, întrucât nu este exclus să apară diverse atenționări sau avertizări în perioada următoare, inclusiv în ceea ce priveștea vremea în prima și a doua zi de Paște.

Suntem în afara oricărui pericol

“Eu vă sugerez să urmăriți permanent site-ul ANM-ului, pentru că acolo sunt postate toate avertizările pe care le emitem.

ADVERTISEMENT

Nu este exclus ca în perioada următoare să mai fie mesaje de atenționae sau avertizare, pe acest fond de vreme schimbătoare”, a precizat directorul ANM.

Așadar, românii nu au motive de îngrijorare legate de norul radioactiv de la Cernobîl, care se pare că va sta departe de țara noastră.

ADVERTISEMENT
Tags: