News

Directorul CE Oltenia, dat jos din funcție cu forța. Daniel Burlan, demis de Consiliul de Supraveghere

Directorul CE Oltenia, Daniel Burlan, a fost demis din funcție. Acesta anunțase, la începutul săptămânii, că nu va demisiona. Soarta i-a fost decisă de Consiliul de Supraveghere.
25.01.2023 | 12:33
Directorul CE Oltenia dat jos din functie cu forta Daniel Burlan demis de Consiliul de Supraveghere
Daniel Burlan, directorul CE Oltenia, a fost demis. Decizia, la o săptămână de la tragedia din cariera Jilț Sud. Sursa foto: pandurul.ro
ADVERTISEMENT

Luni, 23 ianuarie, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, dădea asigurări că nu va demisiona. Acestuia i s-a cerut demisia inclusiv de către ministrul energiei, Virgil Popescu.

Daniel Burlan, directorul CE Oltenia, a fost demis. Decizia, la o săptămână de la tragedia din cariera Jilț Sud

Tragedia petrecută pe 17 ianuarie la mina Jilț Sud din Complexul Energetic Oltenia, soldată cu trei morți, a cutremurat conducerea companiei energetice din Gorj.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci, ministrul energiei, Virgil Popescu, a cerut, demiterea a trei directori din cadrul CEO. Treptat, plecările din funcție au ajuns și la vârful societății.

Potrivit presei locale, Consiliul de Supraveghere (CS) din cadrul Complexului Energetic Oltenia a decis, marți, 24 ianuarie, încetarea mandatelor a doi membri din Directoratul companiei. Este vorba despre Daniel Burlan, directorul CE și Marius Negru, membru și el în Comitetul Director al CEO.

ADVERTISEMENT

Site-ul Gorj Online informează că recomandarea de revocare a celor doi membri din Directorat a venit din partea Comitetului de Nominalizare și Remunerare, format tot din supraveghetori, ca urmare a “neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a obligațiilor asumate prin contract”.

Daniel Burlan refuzase inițial să-și dea demisia, în ciuda cererii lui Virgil Popescu

Încă de luni, 23 ianuarie, ministrul energiei, Virgil Popescu, a cerut schimbarea din funcție a președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

ADVERTISEMENT

”Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții precum și celor care au întocmit acele caiete de sarcini.

Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră. Este clar că activitatea de protecție a muncii a existat poate doar formal. Am solicitat prin raport eliberarea din funcție a coordonatorului de protecția muncii”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

În replică, Daniel Burlan a spus la acea vreme că nu va demisiona din funcție în urma accidentului de la cariera Jilț Sud, soldat cu moartea a trei persoane. El anunța că așteaptă să fie demis.

”Din presă am văzut și eu că domnul ministru a cerut să fim revocați, eu și ceilalți membri ai directoratului. Nu comentez, este decizia ministrului, dar pe logica asta ar trebui să ceară demisia la toți factorii de conducere.

A cerut revocarea noastră, este la dispoziție un termen să fim revocați din funcție. Încă nu am luat nicio decizie, dar soluția de revocare este la dispoziția CS-ului”, a spus Daniel Burlan, pe 23 ianuarie.

ADVERTISEMENT