ADVERTISEMENT
News

Directorul din Târgu Jiu fotografiat când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat și recompensat. Decizia judecătorilor

Judecătorii din Târgu Jiu au decis că directorul fotografiat când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, în 2018, poate fi reangajat și recompensat.
Autor: Adrian Baciu | 19.05.2021 | 19:06
Directorul din Târgu Jiu fotografiat când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat și recompensat. Decizia judecătorilor
Directorul din Târgu Jiu fotografiat când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat și recompensat. Decizia judecătorilor. Sursa foto: europafm.ro

Marian Rotaru, fostul director al Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, numit în spațiul public ”directorul pedichiură”, după ce a fost surprins în birou în timp ce femeia de serviciu îi făcea pedichiura, se poate întoarce pe postul de director.

ADVERTISEMENT

Aceasta este decizia luată de judecătorii Tribunalului Gorj. Mai mult, el va primi și circa 170.000 de lei, suma care constă în salariile restante.

Magistrații au decis: directorul din Târgu Jiu, surprins când femeia de serviciu îi făcea pedichiura, reangajat

Oficialul primăriei gorjene fusese demis de primarul din Târgu-Jiu, în 2018, imediat după ce imaginile au apărut în spațiul public.

Recent, judecătorii din Gorj au hotărât anularea deciziei de sancționare, iar acum au dispus și reîncadrarea pe post plus acordarea drepturilor de natura salarială din această perioadă.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, după suspendarea din funcție, Rotaru a contestat decizia, iar instanţa de judecată de Contencios-Administrativ din cadrul Tribunalului Gorj i-a dat câştig de cauză şi a hotărât reîncadrarea fostului director în funcţia deţinută şi, în plus, acordarea drepturilor salariale.

”Admite cererea. Completează sentinţa nr. 113 din 05 februarie 2021 pronunţată de Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a Tribunalului Gorj în dosar nr. 1144/95/2019*, în sensul că dispune reîncadrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii Dispoziţiei Primarului Municipiului Tg.-Jiu, nr. 1704 din 28 martie 2019.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a tuturor drepturilor de natură salarială, ce i se cuveneau, pentru perioada începând cu data încetării raporturilor de serviciu prin destituirea din funcţia publică, şi până la reintegrarea sa efectivă, actualizate cu indicele de inflaţie la data plăţii.

ADVERTISEMENT

Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, a decis, pe data de 14 mai, Tribunalul Gorj.

Reacția primarului din Târgu Jiu după decizia judecătorilor

Edilul PNL din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a spus că municipalitatea va face recurs la decizia pronunțată de Tribunalul Gorj, dar dacă sentința va rămâne definitivă, va emite o nouă dispoziție de încetare a contractului de muncă al lui Marian Rotaru.

ADVERTISEMENT

”Ce pot să vă spun e că vom respecta deciziile judecătoreşti, care vor fi definitive. Singura precizare pe care vreau să o fac este legată de faptul că Marian Rotaru mai are un proces pierdut cu instituţia pe care o reprezint, pe baza raportului de evaluare realizat în 2019, calificativul nesatisfăcător.

Aşa cum prevede legea în acest moment, orice funcţionar public care primeşte un calificativ nesatisfăcător pentru activitatea depusă nu mai pate fi reîncadrat pe o funcţie publică în instituţia care îşi desfăşoară activitatea”, a spus Romanescu, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE