News

Directorul INML, un nou anunț despre testele ADN din cazul Caracal. Ce urmează să se întâmple

20.08.2019 | 19:23
Directorul INML un nou anunt despre testele ADN din cazul Caracal Ce urmeaza sa se intample
Oasele găsite în pădurea din Caracal sunt în stare avansată de degradare, de aceea nu a putut fi identificat ADN-ul. Sursa foto: romaniatv.ro

Directorul INML a oferit într-o intervenție telefonică noi informații legat de cazul crimelor de la Caracal. Cristian George Curcă a precizat că în tot acest timp au fost analizate mai multe oase găsite în pădurea din Caracal și cercetările continuă.

Ce se întâmplă cu testele ADN ale oaselor găsite în pădurea din Caracal

Directorul INML Cristian George Curcă a oferit informații suplimentare în legătură cu reluarea testelor ADN în cazul oaselor descoperite în pădurea din Caracal. Directorul INML a precizat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că reeșantionarea înseamnă să fie alese alte oase cărora să li se verifice ADN-ul.

„INML nu a întrerupt expertizele. Reeșantionarea, în cazul de la pădure, înseamnă alegerea altor fragmente osoase. Tot timpul au continuat alte analize antropologice și examinări medico – legale care vor continua și săptămâna aceasta.”, a precizat Prof. Dr. Cristian George Curcă. Totodată, „urmează, din fragmentele reeșantionate, adică cele care nu au fost expertizate, o nouă determinare ADN”, a ținut să adauge directorul INML

Oasele găsite în pădurea din Caracal nu aparțin Luizei Melencu
Mai multe fragmente care nu au fost expertizate de INML urmează să fie analizate. Sursa foto: cancan.ro

Tot nu s-a aflat ale cui sunt oasele găsite în pădurea din Caracal

Gheorghe Dincă i-a îndrumat pe anchetatori în pădurea din Caracal unde au fost găsite mai multe rămășițe umane și cenușă într-un sac. Criminalul din Caracal le-a spus anchetatorilor că acele rămășițe sunt ale Luizei Melencu, adolescenta de 19 ani dispărută în luna aprilie, dar testele ADN nu au confirmat acest lucru.

În plus, Institutul Național de Medicină Legală a anunțat sâmbătă că pe respectivele oase găsite în pădure nu a fost identificat niciun ADN, iar specialiștii spun că acest lucru s-a întâmplat pentru că oasele erau prea arse. Procurorii DIICOT au retrimis INML o cerere prin care solicită analizarea altor fragmente umane găsite în pădure, adică bucăți de dinți.

„În acest sens, se continuă efectuarea testelor şi procedurilor fizico-chimice antropologice asupra fragmentelor osoase. Totodată, pentru a completa datele medico-legale în interesul justiţiei, se desfăşoară un proces de reeşantionare şi de reluare a analizelor ADN, proces care va continua, chiar dacă materialul osos avut la dispoziţie este în stare avansată de degradare”, a spus Curcă, potrivit realitatea.net.