Directorul Metrorex a fost demis. Ministrul Lucian Bode nu iartă întârzierile de la Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor

Flaviu Popa   
în HotNews
02/07/2020, 20:37
Directorul Metrorex a fost demis. Ministrul Lucian Bode nu iartă întârzierile de la Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor
Anunt Metrorex despre magistrala Eroilor - Piaţa Iancului

Întârzierile la Magistrala 5 Râul Doamnei – Eroilor au costat-o locul de muncă pe șefa Metrorex, Mariana Miclăuș.

Femeia a fost schimbată din funcție din cauza lucrărilor întârziate și a fost înlocuită de Gabriel Mocanu, cel care va fi director general interimar.

Consiliul de Administrație al Metrorex s-a întrunit în ședință și a numit un nou director general interimar, în urma presiunilor făcute de Lucian Bode.

Directorul Metrorex a fost demis, din cauza întârzierilor la Magistrala 5

Ministrul Transporturilor a explicat că toți cei implicați l-au asigurat că termenul de finalizare a magistralei va fi 30 iunie 2020, lucru care nu s-a întâmplat.

Mai mult, Bode susține că acest termen a fost asumat în mod „neforțat”, astfel că a fost nevoit să ceară schimbarea directorului Miclăuș.

Mariana Miclăuș a fost numită director general provizoriu al Metrorex în noiembrie 2019.Consiliul de Administraţie al Metrorex, întrunit în şedinţă, astăzi 2 iulie 2020, a luat act de demisia Marianei Miclăuş şi a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu”, a informat Ministerul Transporturilor, din postura de acționar majoritar al companiei.

Gabriel Mocanu are o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex și a ocupat funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice.

Aşa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important şi o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuş în funcţia de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuţii tehnice cu toţi factorii implicaţi, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenţia asupra termenului de finalizare şi darea în circulaţie cu călători, iar cei care vor greşi trebuie să plătească.

După ce toţi cei implicaţi m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforţat, i-am transmis doamnei director Miclăuş că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuş a înţeles că atunci când eşti într-o funcţie de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îţi asumi şi eşecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toţi cei care nu îşi fac treaba şi cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toţi trebuie să înţeleagă că sunt puşi în funcţii să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a declarat Lucian Bode, conform News.ro.

Închide ×