News

Directorul Metrorex care a demolat chioșcurile sindicalistului Rădoi a fost dat afară după 8 luni

Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, a fost revocat din funcție în cursul zilei de miercuri. El a rezistat doar opt luni la conducerea companiei.
17.11.2021 | 14:40
Directorul Metrorex care a demolat chioscurile sindicalistului Radoi a fost dat afara dupa 8 luni
Ștefan Paraschiv, directorul general al Metrorex, a fost revocat din funcție. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Directorul general al Metrorex a fost revocat în mod oficial din funcție, în urma unei decizii a Consiliului de Administraţie.

Ștefan Paraschiv părăsește astfel funcția pe care a ocupat-o timp de opt luni, iar Consiliul de Administrație a decis și cine va fi înlocuitorul acestuia.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Laurențiu Gabriel Trușcă, care a ocupat până în luna martie anului 2021 funcția de director comercial la Octano Downstream SRL București, care este o firmă specializată în comerțul cu carburanți.

Directorul Metrorex, revocat din funcție

Decizia referitoare la revocarea lui Ștefan Paraschiv din funcția de director general al Metrorex a fost pusă pe ordinea de zi încă de săptămâna trecută, conform cfir.ro.

ADVERTISEMENT

 ”Revocarea din funcția de director general provizoriu a dlui Ștefan Paraschiv, alegerea unui nou director general provizoriu, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la maximum 6 luni, aprobarea Contractului de mandat de director general provizoriu al Metrorex SA, în conformitate cu prevederile art 64 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările și completările ulterioare, aprobată prin legea 111/2016, precum și mandatarea președintelui Consiliului de Administrație pentru semnarea contractului de mandat”, arată  ordinea de zi a ședinței CA.

Ștefan Paraschiv, conflicte cu sindicalistul Ion Rădoi

Reamintim faptul că Ștefan Paraschiv a fost numit în funcția de director general al Metrorex de către Cătălin Drulă, fostul ministru al transporturilor din țara noastră, în luna martie a acestui an.

ADVERTISEMENT

Directorul Metrorex s-a remarcat din cauza conflictului sau cu sindicalistul Ion Rădoi în ceea ce privește demolarea magazinelor de la metrou.

Mai mult decât atât, când acțiunea început, directorul Metrorex a pus mâna pe o rangă și a trecut și el la treabă ajutând la demolarea acestor buticuri.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Cătălin Drulă după revocarea din funcție a lui Ștefan Paraschiv

După revocarea sa, Cătălin Drulă a reacționat pe rețelele de socializare și a acuzat PNL că nu vrea să lupte cu „mafia din subteran”.

„PNL l-a dat afară pe Ștefan Paraschiv, omul care a pus “ranga” pe cartelul de la metrou. De ce să se lupte PNL cu mafia din subteran? Și ei, și PSD-ul au coabitat cu ea zeci de ani.

Așa că l-au schimbat din funcție pe directorul general al Metrorex, Ștefan Paraschiv.

În ultimele zile de mandat, Paraschiv a mai făcut curățenie. 15 spații comerciale (din 23) au fost dezafectate în stațiile Piața Victoriei 1 și 2.

Restaurația vine în forță. Asta înseamnă reformă în viziunea USL2-ului care ni se pregătește”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: