News

Directorul Metrorex, anunț de ULTIMA ORĂ! O nouă linie de metrou în București

13.06.2019 | 14:07
Directorul Metrorex anunt de ULTIMA ORA O noua linie de metrou in Bucuresti

Vești bune pentru bucureșteni de la directorul general al companiei Metrorex, Dumitru Șodolescu, care a anunțat că are în plan realizarea magistralei 7 Bragadiru – Voluntari, care va avea 25 de kilometri lungime și va fi realizată în parteneriat public – privat!

O nouă linie de metrou în București: magistrala 7 Bragadiru – Voluntari

„Rețeaua actuală are 71 km cale rulare, 83 de trenuri și 53 de stații de metrou. De la patru magistrale, vom ajunge la 8 magistrale. Vom continua magistrala 4 de la Gara de Nord la Gara Progresu și vor fi extinse magistralele 2,3 și 4 până la șoseaua de centură. Metrorex are în plan realizarea magistralei 7 Bragadiru – Voluntari, 25 de kilometri, în parteneriat public – privat.

Legat de partea de material rulant, Metrorex își propune cumpărarea a 134 de trenuri de metrou în total pe magistralele 5,6,7 și 8 (Crângași – Dristor) și înlocuirea, până în 2022, a tuturor trenurilor de metrou fabricate la Arad”, a declarat Șodolescu, la un seminar dedicat infrastructurii, organizat de dcnews.ro, la care au mai fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, cel al Economiei, Niculae Bădălău, și cel al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Metrou Bragadiru – Voluntari
Metrou Bragadiru – Voluntari

Metrorex are pierderi uriașe

Până atunci însă, compania Metrorex se luptă cu pierderile uriașe! Compania Metrorex a încheiat anul 2018 cu pierderi de aproape 194 de milioane de lei, iar situația se înrăutățește și pentru anul în curs, când sunt prognozate pierderi și mai mari, în jur de 304,7 milioane de lei! Datele au fost făcute publice de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii, care a publicat proiectul de venituri și cheltuieli al companiei. Lucrările la noua magistrală trage bugetul în jos!

”Societatea încheie exerciţiul financiar al anului 2018 cu o pierdere în valoare de 193,92 milioane lei, din care 188,35 milioane lei reprezintă cheltuieli de judecată definitive în cadrul obiectivului Magistrala V, Secţiunea Râul Doamnei – Haşdeu”, arată proiectul de act normativ.

Compania Metrorex va cheltui, doar în 2019, 584 de milioane de lei, numai pentru salarii! ”Cheltuielile de natură salarială au fost majorate ca urmare a: reîntregirii acestora, pentru întregul an 2019, determinate ca urmare a acordării unor creşteri salariale în anul 2018 şi a creşterii numărului mediu de personal în anul 2019, de la 4.402 la 5.033, cu respectarea corelaţiei câştig mediu brut lunar pe salariat şi productivitatea muncii”, mai arată documentul.

Tags: