News

Directorul OMS, anunț îngrijorător despre evoluția pandemiei: ”Ce e mai rău încă nu a venit”

30.06.2020 | 12:55
Directorul OMS anunt ingrijorator despre evolutia pandemiei Ce e mai rau inca nu a venit
ADVERTISEMENT

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a făcut un anunț extrem de îngrijorător despre evoluția pandemiei de Covid-19.

În opinia celui aflat în fruntea Organizației Mondiale a Sănătății, pandemia de coronavirus încă nu și-a arătat cea mai nocivă latură.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus a atras atenția lumii că pandemia creşte în intensitate în întreaga lume, în condițiile în care multe țări care şi-au relaxat măsurile de izolare.

Directorul OMS, avertisment dur despre stadiul pandemiei: ”Ce e mai rău încă nu a venit”

Aflat la începutul acestei săptămâni la Geneva, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a afirmat că pandemia de coronavirus ia amploare la nivel global și a criticat guvernele că nu au reușit să impună măsuri eficiente de combatere a răspândirii virusului.

ADVERTISEMENT

”Ce e mai rău încă nu a venit, deoarece multe țări şi lideri mondiali rămân împărţiţi cu privire la modul de combatere a virusului.

Îmi pare rău să spun asta, dar, cu acest tip de mediu şi condiţii, ne temem ce este mai rău. De aceea trebuie să ne unim acțiunile şi să combatem acest virus periculos.”, a spus Tedros, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Pe întreaga planetă, pandemia a avut o evoluție extrem de rapidă. La începutul extinderii sale, virusul a avut nevoie de trei luni pentru infectarea a un milion de oameni, acum, pentru ultimul milion infectat i-au fost suficiente doar 8 zile.

Recent, numărul total de infectări a trecut de 10 milioane, în timp ce jumătate de milion de persoane și-au pierdut viața, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

ADVERTISEMENT

Ghebreyesus: ”Pandemia este departe de final”

Șeful OMS pune explozia infecțiilor din ultima perioadă pe seama redeschiderii celor mai importante economii din lume.

”Unele ţări au de a face acum o reapariţie a cazurilor, deoarece încep să-şi redeschidă economiile şi societățile. Majoritatea oamenilor rămân susceptibili. Pandemia este încă departe de finalul ei”, a spus Ghebreyesus.

Oficialul din Sănătate a mai spus că unele guverne din lume ar trebui să ia în considerare reproducerea strategiei Coreei de Sud pentru testarea, urmărirea contactelor şi izolarea persoanelor infectate. El a adăugat că guvernele ar trebui să implice populația în toate eforturile de a promova testarea, urmărirea şi izolarea.

ADVERTISEMENT