News

Închisoare cu suspendare pentru directorul unei fabrici de pâine din Brașov. Doi oameni au murit în explozia din brutărie

Directorul unei fabrici de pâine din Brașov a fost condamnat la închisoare cu suspendare
04.07.2021 | 14:56
Inchisoare cu suspendare pentru directorul unei fabrici de paine din Brasov Doi oameni au murit in explozia din brutarie
ADVERTISEMENT

Vorbim despre o decizie în primă instanţă în cazul exploziei de la o fabrică de pâine din Braşov. Vă readucem aminte că atunci două persoane şi-au pierdut viaţa.

Bilanțul negru nu s-a oprit aici și alte cinci au fost rănite. A fost nevoie de aproape şase ani de la producerea deflagraţiei pentru un prim verdict.

ADVERTISEMENT

Directorul unei fabrici de pâine din Brașov, condamnat la închisoare cu suspendare

Tragedia s-a petrecut pe 5 noiembrie 2015 chiar în timpul unui meci de fotbal transmis în direct de la Braşov.

Astfel, explozia puternica a avut loc în timpul meciului și carul TV a transmis în direct fumul negru care s-a ridicat la puține momente.

ADVERTISEMENT

Din nefericire ardea atunci fabrica de pâine din apropierea stadionului. De altfel, arena s-a zguduit puternic, ca la un cutremur.

Culmea, chiar și fotbaliștii s-au oprit pentru câteva secunde și au întrebat ce anume s-a petrecut.

ADVERTISEMENT

Acum, directorul morii Şapte Spice din Braşov, Sorin Rizea, a fost condamnat la şapte luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Cu toate acestea, instanța a decis suspendarea executării pedepsei. Directorul trebuie însă să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 80 de zile.

ADVERTISEMENT

O va face la o instituţie din subordinea Consiliului Local Braşov sau din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

Mai mult decât atât, compania 7 Spice trebuie să plătească o amendă de 780.000 de lei şi 54.000 de lei spitalelor care i-au tratat pe răniţi.

Totodată, brutăria trebuie să achite familiilor victimelor 260.000 de euro, plus cheltuieli de judecată în valoare totală de 14.000 de lei. Părţile pot depune apel în termen de 10 zile.

ADVERTISEMENT
Tags: