Fotbal intern

“Dirijorul” Mirel Rădoi a condus perfect “orchestra” România U21! Cum a trăit calificarea istorică în semifinalele EURO 2019! Video

Dirijorul Mirel Radoi a condus perfect orchestra Romania U21 Cum a trait calificarea istorica in semifinalele EURO 2019 Video

“Dirijorul” Mirel Rădoi a condus perfect “orchestra” România U21 în faza grupelor de la EURO 2019. Egalul cu Franţa a adus calificarea în semifinalele turnelui final din Italia şi San Marino, iar selecţionerul naţionalei de tineret a trăit meciul de la Cesena la cote înalte. Un semn că mereu îşi doreşte mai mult, iar o remiză de salon nu îi era pe plac.

“Dirijorul” Mirel Rădoi a condus perfect “orchestra” România U21. I-a ghidat pe tricolori din prima secundă

Mirel Rădoi are un palmares de invidiat în meciurile oficiale la cârma României U21, cu şase victorii şi un rezultat de egalitate. Opera a fost perfecţionată în meciul cu Franţa, unde tricolorii au obţinut calificarea în semifinalele EURO 2019 şi un bilet la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. FANATIK l-a urmărit, pas cu pas, pe Mirel Rădoi în timpul partidei de la Cesena, una în care a bifat cea mai importantă performanţă din cariera de antrenor.

Nici nu începuse bine meciul cu Franţa, iar Mirel Rădoi era lângă bancă şi le transmitea elevilor săi indicaţii. După 60 de secunde, selecţionerul naţionalei de tineret îi transmitea lui Darius Olaru să joace mai avansat, în timp ce Radu Boboc primea indicaţii, dar şi era mesager al mesajelor antrenorului pentru ceilalţi jucători. Dacă Sylvain Ripoll, selecţionerul francezilor, a stat ca o statuie, Mirel Rădoi s-a agitat pe toată perioada meciului, dovedind că şi-a dorit cu ardoare să învingă Franţa. Atitudinea fostului internaţional român a contat şi în victoria fabuloasă cu Anglia, când la 2-2, pe finalul meciului, le făcea semne fotbaliştilor că mai este timp pentru un gol.

“Mirele, hai să le dăm golul şi să-i trimitem acasă”

În momentele în care urmărea jocul elevilor săi, Mirel Rădoi a depăşit de multe spaţiul tehnic, fiind mereu împărţit între ofensivă şi defensivă în timpul meciului cu Franţa. Pentru fiecare jucător în parte a avut câte un sfat, un îndemn sau, când a fost cazul, un reproş. În tot acest timp, Denis Rădoi, fiul selecţionerului, trăia cu sufletul la gură meciul cu Franţa.

Din primul şi până în minutul 90+4, Denis Rădoi a stat cu pumnii la gură şi îşi privea tatăl, cum duce România la cea mai importantă performanţă în fotbal din istorie. Timp de o oră şi jumătate, fiul selecţionerului nu a schiţat niciun gest, fiind prea emoţionat de miza meciului. Un singur moment i-a furat un zâmbet, când un suporter, mare fan al lui Florinel Coman, a strigat: “Mirele, hai să le dăm golul şi să-i trimitem acasă”.

Mirel Rădoi, purtat pe sus de viitorii fotbalişti olimpici

În minutul 90, când era clar că nimic nu poate să-i răpească României calificarea în semifinalele EURO U21, Mirel Rădoi transmitea în continuare indicaţii spre teren, chiar dacă cei de pe banca de rezerve băteau în copertină în ritmul tribunei. Selecţionerul tineretului nu şi-a părăsit locul nici măcar pentru o secundă, fiind în spatele lui Ianis Hagi şi al colegilor lui.

La final, după ce jucătorii României U21 au salutat galeria şi au cântat alături de fani, puştii l-au ridicat şi l-au purtat pe sus pe Mirel Rădoi. Imagini care aduc aminte de Campionatul Mondial din 1994, când “Generaţia de Aur” sărbătorea calificarea în sferturile de finală, iar Anghel Iordănescu era purtat pe braţe de jucători.