News

Dirijorul Nicolae Botgros, infectat cu noul coronavirus. Se află în stare gravă la spital!

28.10.2020 | 11:00
Dirijorul Nicolae Botgros, infectat cu noul coronavirus. Se află în stare gravă la spital!
În ce stare se află Nicolae Botgros după ce a fost infectat cu coronavirus. Sursa foto: TVR
ADVERTISEMENT

Nicolae Botgros (65 de ani), dirijorul Orchestrei naționale de muzică populară ”Lăutarii” de la Chișinău și una dintre cele mai reprezentative figuri ale acestui gen, se află internat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă din capitala Republicii Moldova.

Potrivit fiului său, Corneliu Botgros, acesta a fost diagnosticat cu virusul SARS-COV-2 alături de mai mulți membri ai binecunoscutei orchestre pe care o conduce de peste 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă starea sa este stabilă, pronosticul medicilor rămâne destul de rezervat, în condițiile în care au survenit o serie de complicații pe fondul infecției cu coronavirus. Familia este convinsă, însă, că va reuși în scurt timp să depășească această cumpănă.

Dirijorul Nicolae Botgros a fost diagnosticat cu noul coronavirus

Mai mulţi din orchestră sunt testaţi pozitiv. Și tata e la spital, starea de sănătate e stabilă, dar are nişte complicaţii.

ADVERTISEMENT

Multe nu ştiu pentru că ei sunt izolaţi acolo, fără telefoane şi vorbim uneori cu şeful secţiei“, a declarat Corneliu, fiul marelui dirijor și violonist basarabean.

Nicolae Botgros s-a născut pe 25 ianuarie 1953 în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul și s-a îndrăgostit iremiediabil de muzica populară încă din copilărie. În 1978 avea să devină coordonatul Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”, fondată în anul 1970 de interpretul Nicolae Sulac.

De-a lungul carierei, maestrul a înregistrat sute de materiale muzicale alături de interpreți de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea, dar și în colaborare cu Ștefan Bănică Junior.

ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile și-a luat rămas bun de la un prieten drag

Într-un mesaj publicat recent pe rețelele de socializare, Nicolae Botgros își exprima regretul față de trecerea în neființă a solistului și acordeonistului Ioan Neniță, unul dintre primii „Lăutari” din orchestra pe care maestrul o coordonează de peste 40 de ani.

S-a stins din viață cel ce mi-a fost prieten și coleg de breaslă în primele decenii de existență a ”Lăutarilor”. Ion Neniță este parte din istoria trăită de noi și va rămâne în amintirea noastră ca un mare muzician și acordeonist de excepție.

Cei 71 ani de viață pe care și i-a dat Dumnezeu, nu au fost suficienți pentru noi, dar îi mulțumim că ne-a oferit posibilitatea să te cunoaștem”, a transmis dirijorul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri