Sport

Dirk Kuyt schimbă ghetele cu mănușile. Următoarea aventură, în ring!

Retras din fotbal în 2018, fostul internațional olandez Dirk Kuyt nu a renunțat la sport. E legat de fotbal, ca analist TV, dar vrea și o altă carieră activă, și se pregătește să debuteze în kick-boxing.
11.04.2022 | 21:03
Dirk Kuyt schimba ghetele cu manusile Urmatoarea aventura in ring
ADVERTISEMENT

În 2018, la 38 de ani, Dirk Kuyt a decis să pună ghetele-n cui. Lăsa în urmă o carieră cu o mulțime de succese în Olanda, Anglia și Turcia. Plus peste 100 de prezențe la echipa națională a țării sale, cu care a fost vicecampion mondial, și pentru care a marcat 24 de goluri, între care și unul împotriva ”tricolorilor”. Dar acum vrea să dea un alt sens carierei sportive.

”Mi-e dor să simt tensiunea acea tensiune și acea luptă pentru a câștiga un meci. Le voi căuta în ring”, spune Dirk Kuyt

Imediat după ce a renunțat la cariera activă, Dirk Kuyt a devenit analist TV. Însă nu a renunțat complet la sport. Și are un program zilnic de antrenament la sală.

ADVERTISEMENT

În plus, a început să joace tenis și paddle tenis. Și nu doar pentru a se menține în formă, ci și în turnee de amatori dedicate jucătorilor de peste 35 de ani.

Însă nu s-a mulțumit cu atât. Cum în antrenamentele din sala de fitness multe ședințe includeau și sacul, s-a îndrăgostit de kick-boxing. Iar acum este gata să urce în ring.

ADVERTISEMENT

”Ca fost fotbalist, știu cum e să fii pe un stadion. Au trecut vreo patru ani de când am încetat să mai joc fotbal. Și bineînțeles că mi-e dor să simt acea tensiune și acea luptă pentru a câștiga un meci. Le voi căuta în ring.

Am practicat multe alte sporturi, precum tenis, paddle tenis și fitness. Dar intrarea într-un ring este un lucru nou pentru mine. Așa că mi-ar plăcea să intru în acea bătălie. De acum înainte mă voi antrena din greu”, a spus Dirk Kuyt pentru Algemmen Dagblad.

ADVERTISEMENT

Prima apariție în ring, în octombrie

Prima apariție în ring pentru Dirk Kuyt va avea loc în luna octombrie, la Rotterdam. El urmează să lupte în cadrul evenimentului ”Hit It”, promovat de cunoscutul kick-boxer Rico Verhoeven.

Deocamdată adversarul său pentru lupta care va preceda meciul de revenire al lui Verhoeven nu este cunoscut. Fiind însă vorba despre un debut, cel mai probabil o să fie vorba tot despre o vedetă pasionată de această disciplină.

ADVERTISEMENT

Și, apropo de acest lucru, sunt mulți fotbaliști care își pun regulat mănușile la antrenamentele individuale. Cristiano Ronaldo, Pogba, Benzema, Fernando Torres sunt doar câțiva dintre aceștia. Fără să mai vorbim despre Ibrahimovic.

Să asistăm, cândva, și la un meci între olandez și aceștia?

ADVERTISEMENT