News

Discrepanțe uriașe în campania de vaccinare. Israel, 1 milion de oameni, Franța, 138!

02.01.2021 | 16:29
Discrepante uriase in campania de vaccinare Israel 1 milion de oameni Franta 138
ADVERTISEMENT

Discrepanțe uriașe în campania de vaccinare din întreaga lume. Israel este țara care stă cel mai bine la acest proces. A reușit să aibă o rată de 11,55 vaccinuri la 100 de persoane. Țara este urmată de Bahrain, cu o rată de 3,49 și Marea Britanie, cu 1,47.

Informațiile au fost confirmate de site-ul care centralizează datele globale, afiliat Universității Oxford. Există și țări care stau însă mai degrabă prost la acest capitol.

ADVERTISEMENT

Franța a vaccinat doar 138 de persoane până la data de 30 decembrie. În tot acest timp, România se afla, pe 1 ianuarie, pe locul 15 privind rata de vaccinare.

Discrepanțe uriașe în campania de vaccinare împotriva COVID-19

Cifrele comparative privind vaccinarea sunt centralizate de Our World in Data, care contabilizează numărul de persoane care au primit o primă doză de vaccin.

ADVERTISEMENT

De remarcat că cele mai multe vaccinuri aprobate până acum necesită două doze. Acestea vor fi administrate la intervale mai mari de o săptămână, dar nu la mai mult de 21 de zile diferență

Deocamdată se știe că Statele Unite au terminat departe de obiectivul de a vaccina 20 de milioane de oameni până la sfârșitul anului 2020.

ADVERTISEMENT

Mai exact, doar 2,78 milioane au primit o primă doză până la 30 decembrie. În tot acest timp, India face de zor simulări pentru campania de vaccinare.

Aceasta va începe, cel mai probabil săptămâna viitoare. Israelul a spart toate recordurile. Este adevărat că a început campania pe 19 decembrie.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, reprezentanții acestei țări au anunțat că administrează câte 150.000 de doze pe zi, prioritate având persoanele de peste 60 de ani, cele vulnerabile din cauza sănătății precare și, bineînțeles, personalul medical.

De remarcat că Israelul și-a asigurat aprovizionarea cu vaccinul Pfizer-BioNTech în urma negocierilor pe care le-a avut chiar la începutul pandemiei.

Un alt detaliu interesant este acela că prin lege, toți israelienii sunt obligați să se înregistreze la un furnizor de servicii medicale recunoscut de stat.

Conform ultimelor informații, Israelul ar putea ieși din pandemie încă din februarie. În prezent, țara se află la al treilea interval de lockdown.

Blocajul din Franța pare a fi generat și de scepticismul larg răspândit cu privire la vaccinare. În acest moment, conform unui ultim sondaj, doar 40% dintre francezi ar fi dispuși să primească vaccinul. În comparație, în China, 80% din populație vrea să fie vaccinată, 77% în Marea Britanie și 69% în SUA.

ADVERTISEMENT