News

Discurs controversat al lui Mihai Chirica, primarul Iașului: „România a dat cei mai slabi muncitori pe șantierele europene”

10.09.2019 | 16:23
Discurs controversat al lui Mihai Chirica primarul Iasului Romania a dat cei mai slabi muncitori pe santierele europene
Mihai Chirica, declarații cntroversate la deschiderea noului an școlar. Sursa foto: curieruldeiasi.ro

Mihai Chirica nu se dezminte. Primarul Iașului a iscat un nou scandal monstru după cele mai recente declarații, făcute chiar cu ocazia deschiderii oficiale a anului școlar 2019-2020. Făcând referire la calitatea învățământului profesional, deși se afla la un liceu de elită din oraș, edilul a făcut o afirmație revoltătoare.

Mihai Chirica, discurs revoltător la deschiderea noului an școlar

România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene”, a spus Mihai Chirica, stârnind nemulțumirea celor prezenți la festivitatea de început de an școlar. Și nu este singura declarație controversată din discursul său.

După ce a  subliniat importanţa educaţiei în dezvoltarea societăţii şi a elogiat figuri importante ale învăţământului ieşean, primarul a ţinut să treacă în revistă investițiile făcute de municipalitate la Colegiul Mihai Eminescu.  „Şcoala este supravegheată cu sisteme video… Practic, puteţi să vă lăsaţi copiii în siguranţă“, a dat asigurări edilul, precizând că unitatea de învățământ dispune de mobilier nou și sisteme de protecție împotriva incendiilor.

Mihai Chirica a provocat un nou scandal monstru. Sursa foto: digi24.ro
Mihai Chirica a provocat un nou scandal monstru. Sursa foto: digi24.ro

Mihai Chirica, discurs naționalist la deschiderea noului an școlar

Totodată, invitat la festivitatea de deschidere a Colegiului Național Iași, Mihai Chirica și-a menținut discursul cu vizibile tente naționaliste, precizând că un popor nu poate exista în absența educației. Făcând referire la calitatea învăţământului profesional, Mihai Chirica a spus: „România a dat cei mai slabi muncitori pe şantierele europene“.

Declaraţia vine la scurt timp după un alt şir de afirmaţii la fel de controversate. Cu doar câteva zile în urmă, invitat în cadrul unei emisiuni difuzate de un post TV local, Mihai Chirica i-a numit pe congolezi, somalezi și sirieni „naţiuni care sunt coborâte din copac mai deunăzi“.

Tânăra generaţie nu a venit la oraş, tânăra generaţie, din păcate, a părăsit ţara, şi acum îi vezi cum fetele tinere şi frumoase multe dintre ele au ajuns să se prostitueze şi vedeţi cum ştirile se umple cu români peste tot (…) Şi uite aşa, pe muncitori îi transformă în sclavi, iar noi acasă nu mai avem cu ce să ne întreţinem părinţii, bătrânii, şi satele sunt abandonate”, este o altă declarație controversată a primarului Iașului.

 

 

Tags: