Sport

Discurs șocant al unei campioane olimpice în fața lui Vladimir Putin. ”Rusia a devenit din nou puternică. Ne place”. Video

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a premiat pe sportivii medaliați la ultima ediție a JO de iarnă. Ceremonia de la Kremlin a fost marcată de discursul șocant al Veronikăi Stepanova, în contextul invaziei Ucrainei.
27.04.2022 | 20:59
Discurs socant al unei campioane olimpice in fata lui Vladimir Putin Rusia a devenit din nou puternica Ne place Video
Campioana olimpică Veronika Stepanova a șocat prin discursul pe care l-a avut în fața președintelui Vladimir Putin, cu ocazia unei ceremonii de pre,miere a sportivilor ruși. Sursa foto: Aftonbaldet
ADVERTISEMENT

În plin război de anexare a Ucrainei, președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a găsit timp să organizeze o ceremonie fastuoasă pentru a premia medaliații olimpici. Campioana de la schi fond, Veronika Stepanova a șocat prin discursul său.

Elogiu neinspirat adus Rusiei și lui Vladimir Putin de o campioană olimpică

Ceremonia de premiere a sportivilor ruși care au obținut medalii la ultima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing a avut loc, marți, la Kremlin, în prezența președintelui Rusiei.

ADVERTISEMENT

Liderul Vladimir Putin i-a primit personal pe campionii olimpici, între care și Veronika Stepanova. În vârstă de doar 21 de ani aceasta a triumfat în proba de schi fond.

La întâlnirea cu cel care a ordonat invazia Ucrainei și uciderea a mii de oameni nevinovați, Stepanova a ținut să-și arate susținerea necondiționată față de președintele țării ei, elogiind ororile pe care Putin le-a ordonat.

ADVERTISEMENT

”M-am născut în ianuarie 2001. În faţa ochilor mei, Rusia a devenit din nou puternică, mândră şi prosperă. Nu le place tuturor, asta este evident. Dar suntem pe drumul cel bun şi cu siguranţă vom câştiga, aşa cum am făcut-o la Jocurile Olimpice.

Sunt foarte mândră să primesc astăzi o asemenea onoare de la Preşedintele ţării noastre. Vă mulţumesc mult pentru că aţi ridicat steagul ţării. Şi nu vom lăsa această medalie de aur să plece, asta este o promisiune”, a spus Veronika Stepanova, la întâlnirea cu Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Sportiva a ”recidivat” și în mediul online

Declarațiile Veronikăi Stepanova sunt cu atât mai iresponsabile cu cât ele vin în contextul în care Rusia a invadat Ucraina, la comanda lui Vladimir Putin, iar ororile săvârșite de ”armata roșie” sunt greu de descris.

După întâlnirea de la Kremlin, campioana olimpică de la schi fond a continuat să-și expună convingerile pro-ruse și pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

”Sunt mândră de premiul primit, Ordinul Prieteniei şi sunt mândru că mi-a fost înmânat de Preşedintele Prieteniei. Tot ceea ce am spus la ceremonia de premiere de la Kremlin sunt sentimentele mele, gândurile mele.

Nu văd niciun motiv să le ascund, mă bucur că am avut o oportunitate speciale de a le exprima. Consecinţe negative pentru cariera mea internaţională? Nu mă sperie!”, a scris Veronika Stepanova în mediul online.

ADVERTISEMENT