News

Discursul Vioricăi Dăncilă, la anunțul lansării candidaturii la prezidențiale: „Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut”, pare că ceasul a stat de mult”

24.08.2019 | 13:14
Discursul Vioricai Dancila la anuntul lansarii candidaturii la prezidentiale Pentru cel ce promitea lucrul bine facut pare ca ceasul a stat de mult
Discursul Vioricăi Dăncilă la lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă și-a lansat sâmbătă, 24 august, candidatura la alegerile prezidențiale, după ce a obținut sprijinul din partea PSD. Premierul României a intrat în scenă pe melodia „Eye of the Tiger” din Rocky. Dăncilă a avut un discurs pe care l-a început cu prezentarea sa, cu începuturile modestep e care le-a avut la începutul vieții, cu experiența pe care a trăit-o în 23 de ani ca membru PSD dar și cu lucrurile pe care le-a făcut în calitate de premier.

Viorica Dăncilă, discurs la lansarea candidaturii din partea PSD

Viorica Dăncilă a vorbit despre începuturile sale în cariera profesională: „Este copleșitor când ne adunăm în număr atât de mare într-un astfel de congres. Vă mulțumesc pentru încredere, mă bucură și mă oonorează. De fiecare dată când urc pe o scenă, îmi iau puterea de aici, dintre oameni. Acest congres este despre România, despre noi, despre PSD, despre cum ne scriem mai departe povestea, despre viitorul țării. Avem în față o competiție electorală importantă în care unitatea și dorința noastră de victorie va fi cheia succesului.

Sunt un om ca oricare altul, un om dintre oameni. M-am născut într-un oraș mic din România, într-o familie de oameni simpli care au muncit toată viața lor. Sunt inginer și am fost opt ani profesor de liceu. Astăzi sunt soție, sunt mamă, am o familie frumoasă pe care o iubesc enorm și mi-a stat mereu alături. Cred în familie, în Dumnezeu, în muncă și în cinste. Cred în oamenii care știu că merită întotdeauna mai bine. Orice decizie pe care am luat-o ca om politic a fost pentru a ajuta mame, tineri, pensionari. Sunt și voi rămâne mereu alături de oameni. Asta este misiunea omului politic. De aceea guvernăm, de aceea conducem țara, să fim alături de oameni. Eu nu mă lupt împotriva nimănui, ci pentru români, pentru fiecare român.”

Discursul Vioricăi Dăncilă la lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale
Discursul Vioricăi Dăncilă la lansarea candidaturii sale la alegerile prezidențiale *foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă a vorbit despre începuturile sale în cariera politică

Premierul României a vorbit despre experiența sa politică: „Sunt de 23 ani în acest partid. Am plecat de la baza partidului, am lipit afișe, am împărțit pliante și spun asta cu mândrie: în spatele meu nu stă nimeni. Am fost consilier local, consilier județean, am condus organizația de femei, județean și national. Am fost membru în Parlamentul European timp de 9 ani, de unde am plecat pentru a conduce guvernul României. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut. Cred în PSD, în forța noastră, în puterea de care am dat dovadă în momentele cheie ale partidului nostru. Asta este esența noastră. Luptăm și câștigăm. Câștigăm cu forța și tăria care ne-a ghidat de 30 de ani și ne-a făcut să ajungem cel mai mare partid din România.”

Dăncilă a vorbit despre nevoia de a coborî printre oameni: „România nu poate fi condusă de la Cotroceni sau guvern, România trebuie condusă dintre oameni și nu o dată la 5 ani, ci în fiecare zi de muncă. Președintele e dator să muncească de la rădăcini. Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă. Domnia legii sunt societăți importante pentru o țară stabilă și funcțională. Am promis pedepse drastice pentru criminali și violatori și asta voi face. Am promis o reformă a MAI care deja se întâmplă și care se va încheia atunci când nimănui nu îi va mai fi teamă pentru ei și ai lui. O să mă lupt cu toată puterea pentru oprirea violenței domestice, traficului de persoane și abuzului contra copiilor. Avem nevoie de servicii medicale de calitate, atât la sate cât și la orașe. Avem nevoie de un act educational modern capabil să dea României noile generații de tineri profesioniști. Copiii noștri sunt cea mai bună resursă a țării și trebuie să îi sprijinim să ducă România mai departe. Vreau ca niciun român să rămână în urmă. Creșterea economică nu are sens dacă nu crește și nivelul de trai.”

Viorica Dăncilă, atac la Klaus Iohannis în discursul pentru candidatura la alegerile prezidențiale

Dăncilă a vorbit despre direcțiile în politica externă pe care România trebuie să le ia: „Vreau o Românie respectată în Uniunea Europeană și în lume. Un președinte demn nu merge în altă țară să plece capul, merge să apere România și să prezinte interesul țării sale. Președinția României la conducerea Consiliului UE a fost un real succes în care România a lucrat pentru consolidarea marelui proiect european. Modul prin care am reușit să gestionăm toate problemele apărute a dovedit că România poate exercita credibil cele mai importante atribuții în cadrul UE.

Totodată, Dăncilă a lansat mai multe atacuri la adresa lui Klaus Iohannis: „Avem de dus această luptă politică împotriva unor adversari care sunt pregătiți să ne vadă înjunghiați și care se vor lupta cu toate armele. Dar ei nu au ceva ce noi avem: apropierea față de oameni. (…) Cei ce nu au făcut nimic au putut să stea la adăpost. A putut să doarmă bine noaptea. Să îți amintești de poporul român după 5 ani, în campanie, este o dovadă de cinism, de dispreț. Pentru cel ce promitea „lucrul bine făcut”, pare că ceasul a stat de mult. (…) România trebuie respectată atât pe plan intern cât și pe plan extern. Cu ajutorul vostru pot să devin primul președinte femeie! Dumnezeu să ne ajute!”