News

Discursul emoționant ținut de Meghan Markle în contextul protestelor violente din SUA! Ce spune despre moartea lui George Floyd VIDEO

04.06.2020 | 19:33
Discursul emotionant tinut de Meghan Markle in contextul protestelor violente din SUA Ce spune despre moartea lui George Floyd VIDEO
ADVERTISEMENT

Într-un mesaj video adresat elevilor de liceu, Meghan Markle le-a transmis acestora că se simte obligată să le vorbească despre moartea lui George Floyd, bărbatul afro-american ucis prin asfixiere de un ofițer de poliție care i-a ținut genunchiul pe gât timp de 8 minute și 46 de secunde. Potrivit ducesei de Sussex, tinerii sunt cei care pot și trebuie să ajute la reconstrucția societății.

Meghan Markle le-a vorbit elevilor din fostul său liceu despre moartea lui George Floyd

După cum am văzut cu toţii în ultima săptămână, ce se întâmplă în ţara noastră e absolut devastator. Nu eram sigură ce aș putea să vă spun, însă am realizat că cel mai greşit lucru era să spun spun nimic – pentru că viaţa lui George Floyd conta, precum cea a lui Breonna Taylor, a lui Philando Castile şi a lui Tamir Rice.

ADVERTISEMENT

La fel contau şi ale altor oameni ale căror nume le cunoaştem şi ale celor pe care nu le cunoaştem.Îmi pare foarte rău că trebuie să creșteți într-o lume în care rasismul este încă prezent”, le-a spus Meghan Markle elevilor de la Immaculate Heart High School, liceul din Los Angeles ale cărui cursuri le-a urmat la rândul său, în timpul revoltelor din 1992.

Acestea au fost „de asemenea, declanşate de un act de rasism lipsit de sens”, a mai spus soția prințului Harry, amintindu-și apoi cum oamenii au reușit să se unească și să pună capăt violențelor.

ADVERTISEMENT

Asistăm la ceva identic acum. Vedem cum oamenii se unesc, sunt solidari. Vedem cum comunităţile se unesc şi se ridică”, le-a povestit ducesa tinerilor. Reamintim că Meghan și Harry au decis să se mute în SUA după retragerea din familia regală britanică. Le este alături și băiețelul lor, Archie.

Polițistul care l-a asfixiat pe George Floyd va fi acuzat de omor calificat. Familia victimei salută decizia

Între timp, procurorul care investighează moartea lui George Floyd în Minneapolis a decis reclasificarea faptelor drept omucidere voluntară, ceea ce înseamnă că ofițerul de poliție care l-a asfixiat ținând genunchiul pe gâtul său timp de 8 minute și 46 de secunde va fi pus sub acuzare pentru săvărșirea infracțiunii de omor calificat.

ADVERTISEMENT

Ofițerul Derek Chauvin a fost reținut de polițiști vineri seară și riscă să își petreacă următorii 40 de ani în spatele gratiilor, în cazul în care va fi găsit vinovat de uciderea bărbatului afro-american. Familia lui Floyd salută decizia procurorului și susține că astfel s-a „un pas important pe drumul către Justiție”.

În replică, avocatul inculpatului a invocat al 5-lea amendament din Constituția Americană și așteaptă începerea procesului. În ciuda faptului că Derek Chauvin a fost arestat, revoltele generate de acest incident nefericit continuă în SUA și nu par să înceteze prea curând.

ADVERTISEMENT

Mii de persoane, printre care și senatoarea democrată Elizabeth Warren, continuă să sfideze paşnic interdicţia de circulaţie din capitala federală Washington, zonă transformată în „cel mai sigur loc de pe planetă”, potrivit președintelui Donald Trump. Șeful de la Casa Albă anunță că nu va ezita să apeleze la armată pentru a restabili ordinea, în cazul în care situația o va cere.

ADVERTISEMENT