EXCLUSIV. Ce le-a spus Contra în vestiar de au început să plângă toţi!

Silviu Ghering   
în Stiri sportive
07/10/2017, 00:08
EXCLUSIV. Ce le-a spus Contra în vestiar de au început să plângă toţi!

Cunoscut ca un bun mobilizator, selecţionerul Cosmin Contra a ştiut cum să-şi motiveze jucătorii de la echipa naţională înaintea meciului cu Kazahstan. Alexandru Chipciu declara după meci că „pe mine personal m-a emoţionat pentru că ne-a spus o poveste personală în care pot spune că m-am regăsit şi eu, m-a atins foarte mult” (vezi aici toată declaraţia!). FANATIK.RO a aflat ce discurs motivaţional a avut Cosmin Contra, ce le-a pobestit tricolorilor. Ceva într-adevăr foarte personal şi extrem de emoţionant. Cum a reacţionat la moartea tatălui său…

Era 20 februarie 2008, când, după o comă de trei săptămâni şi o lungă suferinţă anterioară, Vasile Contra, tatăl selecţionerului, părăsea această lume la doar 54 de ani, doborât de un cancer la gât. Cosmin îl văzuse ultima dată de Sărbători. Declarase de mai multe ori că doreşte să se întoarcă acasă, să joace la Poli Timişoara, tocmai pentru a putea fi alături de părintele său aflat în suferinţă. N-a mai apucat… Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Discursul emoţionant al lui Contra în 2008

Cosmin Contra juca pe atunci la echipa spaniolă Getafe şi avea meci în acea seară  în Cupa UEFA, contra formaţiei greceşti AEK Atena. A aflat cumplita veste înainte de partidă, dar a ţinut să joace în memoria părintelui său. „Am aflat de moartea lui în jurul orei 16:30. Mă aşteptam, dar oricum a fost foarte dureros. Mi-au trecut multe lucruri prin cap: să mă duc acasă, să iau avionul… M-am gândit jumătate de ora şi am decis să fac un meci bun şi să i-l dedic lui. A fost modul meu de a-i mulţumi”, avea să declare a doua zi.

Nu numai că a fost integralist, dar a fost desemnat de cotidianul spaniol „As” drept omul meciului Getafe – AEK Atena, cîştigat de echipa spaniolă cu un net 3-0 care o califica în „optimile” Cupei UEFA (în tur, la Atena, fusese egal, 1-1). Cosmin Contra a centrat la primul gol marcat cu capul de Granero în minutul 45+1, a marcat pentru 2-0 în minutul 82, din penalty, după care a ridicat braţele şi privirea spre cer şi a pasat la golul 3, reuşit de Braulio în minutul 84.

„Mulţumesc coechipierilor şi prietenilor pentru sprijinul acordat şi pentru mesajele trimise. A fost emoţionant să-mi aud numele scandat din tribune, îmi venea să plâng… tata r fi fost mândru de mine dacă-i dădea Dumnezeu zile… M-am simţit foarte îndrăgit de suporterii de la Getafe şi le sunt recunoscător”, spunea Cosmin Contra imediat după încheierea partidei.

Închide ×