Fotbal international

Discursul lui Messi după ce a devenit căpitanul Barcelonei. Ce le-a promis catalanilor noul lider

16.08.2018 | 20:25
Messi a devenit căpitanul Barcelonei

Lionel Messi a devenit căpitanul Barcelonei după plecarea lui Andres Iniesta în campionatul Japoniei. Argentinianul a ținut primul discurs pe Camp Nou din postura de căpitan și le-a promis fanilor că echipa va câștiga Champions League în acest sezon. Lucrurile merg foarte bine pentru Messi în Spania, însă acesta a renunuțat temporar la echipa națională, în urma criticilor din presă după eliminarea Argentinei de la Campionatul Mondial 2018 în faza optimilor de finală.

Starul argentinian este noul lider pe Camp Nou. Ajuns la vârsta de 31 de ani, Messi a ținut primul discurs în fața echipei și a fanilor din postura de căpitan. “Sezonul precedent a fost foarte bun pentru noi. Am căștigat campionatul și Cupa, dar n-am reușit să ducem lucrurile la final. Mă refer aici la maniera în care am fost eliminați din Champions League”, a declarat Lionel Messi înainte de meciul Barcelona – Boca Juniors din cadrul trofeului Juan Gamper.

Catalanii s-au despărțit în această vară de Digne, Yerri Mina, Andre Gomez și Andres Iniesta, dar i-au adus pe Camp Nou pe Malcom, Arthur, Lenglet si Vidal. Messi este încrezător că echipa poate triumfa în acest sezon în Champions League. Aceasta este și promisiunea pe care a făcut-o în fața fanilor: “Astăzi vă promitem că în acest an vom face tot posibilul ca cel mai dorit trofeu să se întoarcă pe Camp Nou.”

Lionel Messi a devenit căpitanul Barcelonei

Lionel Messi a devenit căpitanul Barcelonei, iar când el nu va fi pe teren, banderola va fi preluată în ordine de Sergio Busquets, Gerard Pique și Sergi Roberto. Dacă la Barcelona lucrurile merg bine pentru starul argentinian, la națională situația este cu totul alta. Messi a fost convins cu greu să nu se retragă definitiv, dar va rata toate partidele “Pumelor” din acest an. Starul argentinian a fost de acord să nu fie chemat de selecționerul Lionel Scaloni la următoarele meciuri amicale pe care le va disputa reprezentativa din America de Sud.

Potrivit unor surse, Messi ar fi luat această decizie după ce în ultima vreme a fost tot mai mult ținta unor atacuri în presă, astfel că s-a gândit că i-ar prinde bine o pauză. Jucătorul Barcelonei a intenționat inițial să renunțe definitiv la echipa națională, dar a fost convins să renunțe la idee de către președintele Federației Argentiniene de Fotbal, cu care are o relație foarte apropiată. Messi a vorbit cu antrenorul interimar Lionel Scaloni și a luat decizia să nu vină la partidele pe care reprezentativa sud-americană le va juca împotriva Guatemalei și Columbiei, partide care vor avea loc în Statele Unite ale Americii.

Oficialii din fotbalul argentinian caută acum idei pentru un proiect ambițios, care să îl determine pe Messi să renunțe la ideea de a pleca definitiv de la națională și să se întoarcă în lot. Decizia decarului este una fermă, dar prietenia cu cei din conducerea Federației poate schimba lucrurile până anul viitor.   Messi a fost desființat de presa din Argentina după eliminarea rușinoasă de la Mondialul din Rusia.  “A fost ultima Cupă Mondială a lui? Va căuta revanşa în Qatar, la 35 de ani şi posibil la finalul carierei? Ce se va întâmpla cu numărul 10?”, sunt întrebările ridicate de jurnaliștii sud-americani.