Alegeri 2024

Discursul misogin al unui profesor universitar, candidat pe listele AUR. „Fertilitatea unei femei este indicată de lungimea unghiilor sale”

Profesorul Radu Baltasiu, de la Universitatea București, este acuzat de studenții săi pentru discursul misogin și anti-LGBT pe care-l are în timpul cursurilor
25.05.2024 | 17:04
Discursul misogin al unui profesor universitar candidat pe listele AUR Fertilitatea unei femei este indicata de lungimea unghiilor sale
Profesorul Radu Baltasiu, candidat AUR la alegerile europene. Sursa foto: Institutul Mihai Eminescu
ADVERTISEMENT

Profesorul Radu Baltasiu, de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială a Universității București, candidat din partea AUR la alegerile europarlamentare, este acuzat de studenții săi că la cursuri are un discurs misogin, anti-LGBT și anti-european. Radu Baltasiu este și președintele Consiliului Științific al Institutul de Studii Politice Conservatoare ”Mihai Eminescu”, think-tank celor de la AUR.

Discurs misogin pentru un profesor al Universității București

Într-un material publicat de către PressOne, mai mulți studenți ai Facultății de Sociologie din București se plâng de discursul și teoriile misogine pe care profesorul Radu Baltasiu le susține în timpul cursurilor. Din mărturiile actualilor și foștilor studenți, citate de PressOne, reiese că profesorul Baltasiu insistă asupra imaginii conservatoare a femeii în societate.

ADVERTISEMENT

„Le spune studentelor să aleagă opțiunea sexuală de femeie tradițională creștină”, spune o fostă studentă, în timp ce o altă studentă precizează că profesorul a criticat emanciparea „sexului frumos”. „Femeile și-au depășit condiția de obiect, preluând activități masculine, de exemplu, munca, obosindu-se și neglijând astfel responsabilitatea lor feminină, de satisfacție a bărbatului. Iar bărbatul devine nefericit”, a povestit fosta studentă.

Astfel, potrivit mărturiilor citate, teoria profesorului Baltasiu este că societatea actuală se află într-un haos pentru că bărbații și femeile își ignoră roluri tradiționale.

ADVERTISEMENT

„Masculinitatea a început să dispară după căderea comunismului din țara noastră, iar rolurile de gen sunt foarte importante. Societatea noastră se prăbușește din cauză că nu le respectăm. De exemplu, oamenii nu mai muncesc destul și sunt interesați doar de relații sexuale”, este mărturia unui alt student privind teoriile profesorului de la Sociologie.

„Fertilitatea unei femei este indicată de lungimea unghiilor sale. Femeile cu unghii lungi sunt sănătoase și fertile, iar cele cu unghii scurte sunt bolnave, după spusele dumnealui. A mai spus și că o femeie infertilă este inutilă și e o femeie care nu poate face nimic – ca și cum acesta ar fi singurul scop al femeilor”, a relatat o altă studentă că ar fi afirmat profesorul Baltasiu.

ADVERTISEMENT

Glume pe seama violenței domestice

Mai mult, studenții au povestit că în cadrul unei discuții pe marginea romanului „Moromeții”, profesorul ar fi susținut poziția cum că lovirea unei femei ar fi justificată. „Vedeți cum o femeie e pusă la punct că vorbește neîntrebată? Ea stă peste plită și face pâine, dar bărbatul este cel care o pune pe masă”, ar fi spus profesorul de la UB.

Un alt student a povestit că profesorul Radu Baltasiu glumea adeseori în timpul cursurilor cu privire la violența domestică împotriva femeilor. „Glumea că femeile răpite în urma diverselor atacuri istorice au, de fapt, o mare plăcere în a fi luate cu forța și puse cu capul în jos, pe cal”, a povestit acesta.

ADVERTISEMENT

Un alt student a povestit și atitudinea cadrului universitar față de persoanele transgender, povestind cum acesta „într-o oră de curs ne-a arătat videoclipuri cu un băiat transgender de pe TikTok și îl batjocorea, spunând că așa a ajuns societatea din ziua de azi, de tot râsul. Țin să menționez că în seria noastră există persoane transgender.”

Un alt student, care a povestit cum în cadrul seminariilor numele lui Mircea Vulcănescu este des adus în discuție și elogiat a spus scurt cum că „cursul său este plin de retorică fascistă”, dar și plin retorică anti-europeană.

Contactat de cei de la PressOne, profesorul Radu Baltasiu a refuzat să comenteze acuzațiile ce i-au fost aduse. „Dacă nu vă supărați, nu mă interesează acest subiect. E treaba lor, să creadă ce vor. Dumneavoastră ați operat cu eticheta, îmi e teamă că nu vă pot ajuta”, a spus profesorul, care este prezent pe listele AUR pentru alegerile europene.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani...
Cine e milionarul român îşi copleşeşte iubita mai tânără cu 24 de ani cu cadouri scumpe şi o duce numai în vacanţe de lux
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI...
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca...
Imaginile momentului în showbiz! Ea e noua iubită a lui Gabi Bădălău. Bianca Drăgușanu e istorie
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”