News

Discursul Papei Francisc de la Blaj. Ce a spus Suveranul Pontif credincioșilor veniți la slujbă

02.06.2019 | 14:37
Discursul Papei Francisc de la Blaj Ce a spus Suveranul Pontif credinciosilor veniti la slujba

Duminică, 2 iunie 2019, este ultima zi din cele trei ale vizitei făcute de Papa Francisc în România, primul Suveran Pontif care a ajuns în țara noastră, după mai bine de 20 de ani. La fnalul slujbei oficiate pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfântul Părinte a ținut un discurs emoționant, adresând mulțumirile sale tuturor celor care au luat parte la acest eveniment istoric.

Discurusul Papei Francisc, pe scena Câmpiei Libertății de la Blaj

„Înainte de a termina această Dumnezeiască Liturghie, doresc să vă salut încă o dată pe voi toți aici prezenți și pe cei pe care i-am întâlnit în aceste zile, mulțumindu-vă tuturor pentru primirea călduroasă, îi salut cu respect pe domnul președinte al republicii și pe celelalte autorități, exprimându-mi recunoștința sinceră pentru colaborarea rodnică în ceea ce privește pregătirea și desfășurarea acestei vizite” , și-a început Papa Francisc, emoționantul discurs din timpul ceremoniei în urma căreia șapte episcopi greco-catolici răpuși în urma cruzimilor din închisorile comuniste, au fost beautificați.

Totodată, Sanctitatea Sa și-a exprimat recunoștința față de Biserica Ortodoxă Română, pentru primirea în spirit fratern de care a avut parte, de-a lungul celor trei zile de vizită în țara noastră: „Sunt recunoscător Preafericirii Sale, Patriarhul Daniel, Sfântului Sinod, Clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe din România, care m-au primit în spirit fratern! Domnul să binecuvânteze aceasta străveche și distinsă Biserica și s-o susțină în misiunea ei”.

Zeci de mii de credincioși au luat parte la ceremonia oficiată de Papa Francisc la Blaj. Sursa foto:digi24
Zeci de mii de credincioși au luat parte la ceremonia oficiată de Papa Francisc la Blaj. Sursa foto:digi24

Suveranul Pontif i-a binecuvântat pe români

Îi mulțumesc lui Dumnezeu, care mi-a dat posibilitatea de a mă ruga cu voi și de a vă încuraja în angajamentul vostru de evanghelizare. Aici la Blaj, pământ de martiriu de libertate și de milostivire vă aduc omagiul meu vouă, fii ai Bisericii Greco-Catolice, care de trei secole dați mărturie cu ardoare apostolică despre credința voastră”

Preacurata Fecioară Maria să reverse ocrotirea ei maternă asupra tuturor cetățenilor României, care în decursul istoriei s-au încredințat  mereu mijlocirii ei. Ei vă încredințez pe voi toți și îi cer să vă călăuzească pe drumul de credință, pentru a înainta spre un viitor de un autentic progres și de pace și pentru a contribui la construirea unei patrii din ce în ce mai dreaptă, mai armonioasă și mai fraternă” , a spus Papa Francisc, în încheierea discursului rostit pe Câmpia Libertății din Blaj.