Fotbal intern

Discuție decisivă despre situația lui Dan Petrescu la CFR Cluj. Când pleacă antrenorul de la echipa campioană. Exclusiv

11.08.2020 | 18:33
Discutie decisiva despre situatia lui Dan Petrescu la CFR Cluj Cand pleaca antrenorul de la echipa campioana Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu este antrenorul lui CFR Cluj, în acte, până la 30 iunie 2022. Pe finalul campionatului recent încheiat, s-a discutat mult despre banca tehnică a campioanei pentru sezonul următor. Rămâne sau nu mai rămâne Dan Petrescu la CFR Cluj?

FANATIK a aflat o ultimă discuție între finanțatorul clubului, Neluțu Varga, și antrenorul Dan Petrescu privind colaborarea viitoare dintre părți. În acest moment, nu se pune problema plecării lui Petrescu de la CFR Cluj! Dar totul se poate schimba într-o lună și jumătate!

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu va rămâne la CFR Cluj pentru a duce echipa campioană în grupele unei competiții europene

Una dintre întrebările adresate aproape fiecărui jucător sau oficial de la CFR Cluj după victoria de la Craiova, 3-1, care a adus al treilea titlu consecutiv pentru CFR, a fost dacă mai continuă Dan Petrescu la echipă.

Antrenorul nu a putut fi alături de elevii săi la ultimele 3 meciuri, fiind spitalizat la Cluj după depistarea pozitivă cu Covid 19. Nici acum situația sa nu este ok, testul recent fiind neconcludent. Dar subiectul care arde este colaborarea dintre Petrescu și patronul Neluțu Varga.

ADVERTISEMENT

Varga și-a luat o vacanță imediat după ce echipa sa a bifat titlul, plecând câteva zile la Monte Carlo. Ironicii spuneau că ar fi la negocieri pentru Mario Balotelli, dar patronul CFR-ului chiar dorea să iasă din stresul ultimelor meciuri de campionat.

Din informațiile FANATIKVarga a avut o discuție lămuritoare și cu Dan Petrescu, cei doi convenind să continue momentan, cu obiectiv clar calificarea echipei în grupele unei competiții europene. Că va fi marea lovitură Champions, sau „doar” Europa League ca sezonul precedent nu contează, „grupe” să fie!

ADVERTISEMENT

Neluțu Varga, relație rece cu Dan Petrescu după CFR – Craiova 2-3. Varga l-a căutat pe Adi Mutu!

Oricum, relația dintre Neluțu Varga și Dan Petrescu s-a răcit considerabil în ultimele săptămâni. De la declarațiile de dragoste din urmă cu un an și jumătate, când Varga bătea la ușa vilei din Dubai a lui Petrescu pentru a-l convinge să revină la CFR s-a ajuns la răceala de azi.

Iar totul s-a sfărâmat după reluarea campionatului din cauza pauzei provocate de coronavirus. Punctul culminant a fost eșecul de la Cluj al CFR-ului cu Craiova, 2-3, meci care a pus pentru prima dată serios problema schimbării campioanei.

ADVERTISEMENT

Dar și a schimbării băncii tehnice a CFR-ului! FANATIK a scris despre faptul că Varga, nemulțumit de… nemulțumirile financiare ale „Bursucului”, l-a contactat pe Adrian Mutu, selecționerul tineretului tricolor, pentru a-i propune să preia CFR Cluj! Mutu nu a negat!

Episodul acela a fost depășit, a urmat apoi „criza” CFR-ului provocată de cazurile pozitiv-negativ-neconcludente de Covid, din care ardelenii au ieșit cu brio. Mai bine decât se așteptau! Au câștigat 3 meciuri în 7 zile, culminând cu victoria de titlu de pe „Ion Oblemenco”. Cu Valeriu Bordeanu pe bancă, și Petrescu în spital.

Iar acum Petrescu are o altă provocare în față. Să califice iar CFR în grupele europene, traseu început în Malta, săptămâna viitoare și continuat în turul secund la Cluj, cu Dinamo Zagreb. Sunt primii doi pași. Ar urma turul 3 și play-off-ul. Dacă Dan Petrescu nu duce CFR Cluj în grupe, despărțirea este inevitabilă!

  • 500.000 de euro este bonusul lui Dan Petrescu dacă ajunge cu CFR iar în grupele Europa League. Această primă a încasat-o în sezonul anterior

Dan Petrescu, ironic după al treilea titlu consecutiv: „La CFR Cluj, în comparație cu Barcelona, Real Madrid sau Milan, nu ai voie să pierzi niciun meci!”

Dan Petrescu bravează după al treilea titlu consecutiv obținut pe banca clujenilor. Tehnicianul a acordat un interviu celor de la gsp și a atins mai multe aspecte din relația sa cu patronatul în ultimele săptămîni.

„Un antrenor de fotbal are contract. Dar dacă e dat afară, ce poate să facă? Să mă dea afară! Eu am contract, clauze. Mai am încă doi ani pe hârtie! La CFR Cluj, în comparație cu Barcelona, Real, AC Milan sau Inter, n-ai voie să pierzi niciun meci. Eu îl avertizez pe antrenorul care ar veni… dacă pierzi un meci ai toate șansele să rămâi pe liber!” – Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj

Petrescu nu s-a dat la o parte să fie ironic cu Neluțu Varga și în ceea ce privește discuțiile despre înlocuirea sa de după meciul de acasă cu Craiova, dar și pentru strategia de transferuri pe care patronul și-ar dori-o în viitorul apropiat.

Timpul e scurt până la cupele europene, bani nu prea sunt. Vreau să iau niște jucători liberi, să vedem dacă reușesc. Domnul Varga e patronul, poate să zică ce vrea. Eu știu ce jucători vreau eu. Am trei-patru nume, dar nu pot să spun nimic. Eu nu vreau să iau vreun jucător scump, să stricăm tot vestiarul. Trebuie să avem echilibru. Balotelli? Doamne ferește! Nu, niciodată, în niciun caz”, a mai spus „Bursucul” pentru Gazeta Sporturilor.

  • 30.000 de euro lunar este valoarea contractului lui Dan Petrescu acum la CFR Cluj. La acestea se adaugă bonusurile de victorie
  • 1.000.000 de euro este prima lui Petrescu dacă o califică pe CFR Cluj în grupele Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT