News

Care a fost ultima discuție dintre grănicerii ucraineni și soldații ruși înainte de bombardarea Insulei Șerpilor. “Toţi polițiștii de frontieră au murit eroic” Video

Toți soldații ucraineni care apărau Insula Șerpilor au murit căci nu au vrut să se predea. Care au fost ultimele lor cuvinte înainte de a fi bombardați.
25.02.2022 | 12:02
Care a fost ultima discutie dintre granicerii ucraineni si soldatii rusi inainte de bombardarea Insulei Serpilor Toti politistii de frontiera au murit eroic Video
Care a fost ultima discuție între grăniceri și soldații ruși înainte de bombardarea Insulei Șerpilor. Sursa foto: Colaj Fanatik (Hepta și ziarmm.ro)
ADVERTISEMENT

Rușii au atacat Insula Șerpilor și le-au cerut grănicerilor care o apărau să se predea. Aceștia au refuzat și au vrut să apere până în ultimul moment insula care aparține Ucrainei.

Ultimele cuvinte ale soldaților ucraineni care apărau Insula Șerpilor. Ce dialog au avut cu rușii

Aceștia au plătit cu prețul vieții, căci la scurt timp, insula a fost bombardată de o navă rusească.

ADVERTISEMENT

Soldații ucraineni au fost avertizați că dacă nu se vor preda, va începe focul. Acestora li s-a spus că trebuie să lase armele jos și să se predea.

Rușii le-au transmis că aceasta este singura cale pentru a nu exista victime. Totuși, soldații ucraineni care trebuiau să protejeze Insula Șerpilor au decis să își dea viața în încercarea de a o proteja.

ADVERTISEMENT

„Aceasta este o navă de război militară. Aceasta este o navă de război militară rusă.

Vă sugerez să vă lăsați armele și să vă predați pentru a evita vărsarea de sânge și victime inutile. În caz contrar, veți fi bombardați”, a fost mesajul transmis de ruși.

Ce le-au spus soldații rușilor înainte de a fi uciși

Răspunsul unui soldat ucreainean a venit rapid, iar el a arătat care este poziția militarilor de acolo: „Navă de război rusească, du-te naibii”, a spus unul dintre greniceri.

ADVERTISEMENT

Acestea ar fi fost ultimele cuvinte rostite pe Insula Șerpilor, căci după aceea a început bombardamentul.

Niciunul dintre cei 13 militari aflați acolo nu a supraviețuit. Ei au fost lăudați de președintele Ucrainei, care a transmis că aceștia au murit eroic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Volodimir Zelenski a mai precizat și că ei vor fi decorați postum cu titlul de „Erou al Ucrainei”.

„Toţi poliţiştii de frontieră au murit eroic, dar nu au cedat. Li se va acorda titlul de Erou al Ucrainei postum“, a spus Zelenski.

Atacul a avut loc joi seară, iar într-un anunț făcut de Ministerul de Apărare al Ucrainei se arată că cel care a bombardat Insula Șerpilor a fost crucișătorul rusesc Moskva.

„Inamicul a debarcat unități în zonele operaționale din Basarabia și Tavria.

După o tentativă eșuată de debarcare și un atac eșuat cu rachete, crucișătorul rusesc Moskva a bombardat Insula Șerpilor”, a informat Ministerul ucrainean al Apărării, joi seara.

ADVERTISEMENT