Fotbal intern

Discuţii de şase ore între Piţurcă şi primarul Craiovei pentru schimbarea gazonului! Verdict clar: “Va fi schimbat!” Video

27.09.2019 | 19:34
Discutii de sase ore intre Piturca si primarul Craiovei pentru schimbarea gazonului Verdict clar Va fi schimbat Video

Victor Piţurcă şi Mihail Genoiu, primarul Craiovei, au purtat vineri discuţii de şase ore pentru schimbarea gazonului de pe “Ion Oblemenco”. Suprafaţa de joc de pe stadionul Universităţii este într-o stare deplorabilă, iar cele două meciuri jucate în 16-imile de finală ale Cupei României au făcut ca situaţia să fie una alarmantă.

Victor Piţurcă şi primarul Craiovei, discuţii de şase ore. Când se schimbă gazonul

După discuţiile care s-au întins pe durata a şase ore, la care au participat, pe lângă Victor Piţurcă şi primarul Craiovei, reprezentanţii CNI şi ai firmei constructoare, verdictul a fost unul clar: gazonul de pe “Ion Oblemenco” va fi schimbat. Mihail Genoiu a susţinut că miercuri, 3 octombrie, constructorul va anunţa dacă va schimba suprafaţa de joc, aşa cum o cere garanţia.

“Am stat în discuţii încă de la ora 11:00 cu cei de la CNI, cu reprezentanţii clubului şi cu firma care a construit stadionul. Gazonul trebuie să fie schimbat şi va fi schimbat. Există două variante. Una în care este schimbat de constructor, în termenul de garanţie. Este cea mai rapidă variantă. S-ar întâmpla în cursul lunii octombrie. Până miercuri şi-au luat un termen de gândire. Atunci vor anunţa la CNI dacă vor face sau nu schimbarea gazonului.

Stadionul “Ion Oblemenco” ar putea avea gazon sintetic

În situaţia în care constructorul va da un răspuns negativ, am stabilit, împreună cu CNI, că vom face schimbările noi alături de ei şi ne vom îndrepta împotriva constructorului pentru a primi contravaloarea garanţiei. În acest caz, schimbarea gazonului va mai întârzia. Dacă gazonul va fi schimbat de noi şi CNI, atunci vom alege să punem unul sintetic. În cazul în care constructorul îşi va asuma schimbarea gazonului, acest lucru se va întâmpla în perioada 5 octombrie – 3 noiembrie. Conform caietului de sarcini, firma constructoare poate monta doar gazon natural pe strat de nisip”, a declarat Mihail Genoiu.

La ultimul meci de pe stadionul “Ion Oblemenco”, CSM Reşiţa – U Craiova 0-1, Uros Cosic a ieşit accidentat de pe teren, problemele apărând din cauza gazonului distrus.