News

Disney, decizie controversată. O actriță metisă o va interpreta pe Albă ca Zăpada: ”Nu îmi înălbesc pielea pentru acest rol”

Compania Walt Disney a luat o decizie care naște controverse și a decis ca o actriță metisă să o interpreteze pe Albă ca Zăpada în ultima versiune a celebrului desen.
23.06.2021 | 12:25
Disney decizie controversata O actrita metisa o va interpreta pe Alba ca Zapada Nu imi inalbesc pielea pentru acest rol
ADVERTISEMENT

La începutul acestei săptămâni, Disney a anunţat că tânăra actriţă metisă Rachel Zegler o va interpreta pe Albă ca Zăpada în versiunea celebrului desen animat din 1937.

În vârstă de 20 de ani, Zegler va debuta în cinematografie cu viitoarea producție ”West Side Story”, a faimosului regizorul Steven Spielberg .

ADVERTISEMENT

Decizie controversată luată de Disney. O actriță metisă o va interpreta pe Albă ca Zăpada

Noua producție a celor de la Disney va fi regizată de Marc Webb, cel care s-a aflat și în spatele producțiilor ”500 de zile de vară” și ”The Amazing Spider-Man”. Filmările pentru această producție se așteaptă să înceapă în 2022.

Cum era de așteptat, în mediul online au început să curgă reacții față de alegerea celor de la Disney.

ADVERTISEMENT

Zegler, care este de origine columbiană (mama) și poloneză (tatăl) a scris pe Twitter, marți după-amiază: ”da, sunt alb ca zăpada, nu, nu îmi înălbesc pielea pentru aceste rol”.

Acest mesaj, venit probabil ca un răspuns la adresa celor care au contestat ideea unei Albă-ca-Zăpada metisă, a fost șters ulterior.

ADVERTISEMENT

Actrița părea să răspundă criticilor care susțineau că acest casting a fost incorect, reamintind că în basmul original german, Alba ca Zăpada este descrisă ca având ”pielea albă ca zăpada”., scrie The Sun.

”A fost odată ca niciodată o prinţesă foarte drăguţă; şi avea această prinţesă pielea albă ca zăpada, buzele şi obrajii roşii ca sângele, iar părul ei era negru ca abanosul. I se spunea Albă ca zăpada”, este începutul poveștii scrise de Fraţii Grimm.

ADVERTISEMENT

Ulterior, pe contul ei de Instagram, actrița a adoptat o poziție mult mai calmă: ”Așadar, iată un vis devenit realitate!”, a scris aceasta.

Cum motivează regizorul alegerii actriței Rachel Zegler pentru acest rol

Regizorul Marc Webb a explicat de ce a ales-o pe Rachel Zegler pentru acest rol: ”Abilităţile vocale extraordinare ale lui Rachel sunt doar o parte din talentul ei. Puterea, inteligenţa şi optimismul vor deveni parte integrantă a redescoperirii bucuriei în povestea clasică a Disney”, a transmis el.

”Albă ca zăpada şi cei şapte pitici”, bazat pe basmul fraţilor Grimm, a fost lansat în 1937 şi a fost primul lungmetraj animat al Disney. De atunci, povestea a fost adaptată în mai multe rânduri.

ADVERTISEMENT