News

Dispar automatele de la care poți comanda taxi în Aeroportul Otopeni! 1 august, data limită

28.07.2020 | 18:45
Aeroportul Otopeni. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dispar automatele de la care poți comanda taxi în Aeroportul Otopeni! Toate companiile care au asemenea aparate amenință că de la 1 august vor renunța să mai preia asemenea comenzi.

Se întâmplă lucrul acesta, după ce, spun reprezentanții firmelor, au fost obligați să achite taxele aferente și pentru perioada în care pe Otopeni nu s-a zburat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre cinci aparate care se găsesc în acest moment în Aeroportul Henry Coandă. Preşendintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), Vasile Ştefănescu spune că firmele nu sunt de acord cu așa ceva.

Aeroportul Otopeni, fără aparatele de la care poți comanda un taxi

„Ne cer 13.000 de euro pe lună pentru o perioadă în care aeroportul nu a funcţionat şi, evident, noi nu am avut comenzi.

ADVERTISEMENT

Conducerea executivă a înţeles situaţia, dar nu a avut ce face fiindcă solicitarea a venit de la consiliul de administratie.

Noi am notificat compania de aeroporturi încă de pe 17 martie că nu vom putea achita pentru că nu avem clienţi de la Otopeni, dar ei nu au luat nicio decizie în acest sens.

ADVERTISEMENT

La un moment dat ne-au propus să plătim 50 la sută, dar nu suntem de acord fiindcă aeroportul era pustiu.

Aşa că de la 1 august scoatem aparatele din priză şi nu mai luăm comenzi”, a precizat preşedintele COTAR

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când se întâmplă ca cel mai important al țării să rămână fără aceste aparate. Și la începutul anului 2018 a existat o neînțelegere între cele două părți.

Atunci taximetriștii s-au plâns de prezența mașinilor care nu aparțineau de o firmă anume și care le preluau cursele.

 

 

ADVERTISEMENT