News

Dispare impozitul pe salariul minim? Ministrul Economiei: ”Este cea mai bună măsură să combatem sărăcia”

07.01.2021 | 23:52
Dispare impozitul pe salariul minim Ministrul Economiei Este cea mai buna masura sa combatem saracia
ADVERTISEMENT

După cum a susţinut USR PLUS în campania electorală, ministrul Economiei Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a precizat că nu o să renunțe la ideea de a elimina impozitul pe salariu minim pe economie.

Reprezentantul Guvernului a declarat că intenționează să introducă această măsură de anul viitor, începând cu domeniul agriculturii.

ADVERTISEMENT

Claudiu Năsui a menționat că cea mai mare problemă a economiei românești este sărăcia. Totodată, acesta a explicat că țara noastră o să treacă printr-o perioadă grea din punct de vedere economic, criza prin care trecem acum o să fie resimțită pentru multă vreme.

Dispare impozitul pe salariul minim? Ministrul Economiei: ”Este cea mai bună măsură să combatem sărăcia”

Ministrul Economiei declară că renunțarea la impozitarea salariului minim pe economie este cea mai bună măsură pentru țara noastră. „Absolut, este cea mai bună măsură! (…) Este cea mai bună măsură pe care o putem face ca să combatem cea mai mare problemă economică a României, anume sărăcia. Este absolut realizabilă, dacă avem dorinţa politică să o facem”.

ADVERTISEMENT

Claudiu Năsui a precizat că primul domeniu în care se va implementa această măsură o să fie agricultura, iar acest lucru o să se întâmple în anul 2022.

„Avem în Programul de guvernare, începem să o facem din 2022, într-un domeniu anume, nu vă ascund că cred şi să sper că va fi agricultura. De ce? Pentru că în agricultură sunt şi salarii mici e şi evaziune fiscală foarte mare. Lucrul acesta (…) exact asta face: elimină această evaziune, pentru că o face nerentabilă.

ADVERTISEMENT

De ce să îţi mai ascunzi, de ce să nu plăteşti salariul prin bancă şi oficial şi tot dacă nu mai e povara fiscal mare? Acea povară fiscală este ce care creează cauzele şi premisele şi încurajează această evaziune fiscală” a spus el la Antena 3, scrie news.ro.

Cu privire la anul care tocmai a început, Claudiu Năsui nu a fost foarte optimist, el a spus că această criză o să fie îndelung resimțită de economia românească, iar efectul apariței vaccinurilor o să întârzie, imunizarea populației fiind departe de a se concretiza.

ADVERTISEMENT

„Economia se va resimţi pentru mult timp. Cred că va fi în continuare un an greu, nu pot să spun altceva. Schimbările pe care le-am suferit în 2020 şi care ne-au luat prin surprindere vor continua, pentru că vaccinarea…, nu o să ajungem la acel prag de imunizare de turmă – cum se numeşte – foarte curând, din păcate”, a menționat el.

ADVERTISEMENT
Tags: