News

Dispare o bancă din România. Comisia Europeană și-a dat deja acceptul. Ce se întâmplă cu toți clienții

Comisia Europeană și-a dat acceptul pentru ca o bancă din România să dispară. Cum vor fi afectați toți clienții acesteia.
13.06.2024 | 10:55
Dispare o banca din Romania Comisia Europeana sia dat deja acceptul Ce se intampla cu toti clientii
O nouă fuziune bancară. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

O bancă din România, cu sediul în Atena, va fi preluată de către un grup bancar italian. Reprezentanții Comisiei Europene și-au dat acceptul, în baza regulamentului UE, privind fuziunile. Despre ce este, mai exact, vorba?

O bancă din România va fi preluată de UniCredit Bank

Aprobarea a fost dată miercuri, 12 iunie de către instituția Uniunii Europene. Concret, va avea loc o fuziune între Alpha Bank România și UniCredit Bank. Astfel, se dorește a se crea una dintre cele mai mari bănci din țară, a treia ca mărime, deocamdată.

ADVERTISEMENT

Cota de piață combinată va fi de 12%, din punct de vedere al activelor totale. Încă din octombrie 2023 a fost anunțat acordul, de altfel, UniCredit convenind achiziționarea participației de 9%, pe care o deține guvernul din Grecia la Alpha Bank, alături de o participație majoritară în subsidiara Alpha Bank din România.

”Fuziunea va reuni doua francize cu adevarat complementare, ambele cu istorii lungi, relatii si expertiza in aceasta tara cu crestere economica importanta. In special, pozitiile existente ale UniCredit Bank si Alpha Bank atat in segmentul corporativ, cat si in cel de retail le vor creste in viitor pozitia comuna.

ADVERTISEMENT

Aceasta tranzactie permite UniCredit sa-si sporeasca prezenta in Romania, o tara cheie pentru amprenta sa geografica, consolidandu-si si mai mult nu numai angajamentul local, ci si pe cel fata de regiunea mai larga, Europa Centrala si de Est, in ansamblu”, apare într-un comunicat al UniCredit Bank România.

Executivul comunitar transmite că demersul are legătură cu diferite servicii bancare și financiare din România. Printre acestea se numără cele de tip banking, corporate baking și serviciile financiare de pe piața bancară.

ADVERTISEMENT

”Comisia a ajuns la concluzia că tranzacţia nu ridică îngrijorări în ceea ce priveşte concurenţa, având în vedere poziţiile de piaţă limitate ale companiilor rezultate în urma tranzacţiei propuse. Tranzacţia a fost examinată în cadrul unei proceduri simplificate de revizuire a fuziunilor”, transmite Executivul comunitar.

După ce se va încheia tot procesul de fuziune, este de așteptat ca Alpha Bank să se aleagă cu 9, 9% din capitalul social al entității combinate. De asemenea, ar putea primi o contravaloare în numerar de 300 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu clienții AlphaBank

Reprezentanții UniCredit Bank dau asigurări schimbarea nu va afecta clienții și că aceștia vor beneficia mai departe de diferite servicii în avantajul lor. Asta pentru că scopul UniCredit Bank este acela de a crește tot mai mult.

”Banca nou creata va fi bine pozitionata pentru a crea noi oportunitati de crestere. Aceasta va sprijini angajamentul UniCredit fata de clientii sai si comunitatile in care opereaza, precum si extinderea potentialului pentru angajatii sai si ai Alpha Bank prin accesul la 14 piete.

Ambele parti vor asigura continuitate si o calitate inalta a serviciilor clientilor si angajatilor lor pe parcursul perioadei de tranzitie, concentrandu-se pe stabilitate si transparenta pe masura ce procesul de fuziune progreseaza”, mai este menționat în comunicatul UniCredit Bank.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Burleanu a lămurit problema noului selecționer: cum se va alege înlocuitorul lui Iordănescu
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71. După contestaţii, a ajuns respinsă, pe locul 422
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec....
O campioană mondială şi europeană la gimnastică, noua cucerire a lui Denis Alibec. Imagini de senzaţie de pe plaja din Santorini
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de...
Bianca Drăgușanu, atac fără precedent împotriva lui Victor Slav, la 10 ani de la divorț: „E mai mult influencer decât tată. Și am făcut un ditamai copilul care..."
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
REGULI noi pentru TOȚI cei care stau la BLOC. Se SCHIMBĂ din 25 iulie
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Schimbare importantă pentru pensionari. Când vor primi pensiile pe luna august
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Telefoanele care au omorât concurența. Nimeni nu mai cumpără altceva
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
Simona Halep, ANUNŢUL momentului. A ales o publicaţie străină
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un...
„În România sunt pregătiţi să-l primească”. Uciderea unui urs care a atacat un turist în Italia, oprită de activişti
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București...
Mara Bănică și Robert Turcescu, deranjați de profesorul de la Universitatea din București care s-a îmbrăcat ca o femeie în fața studenților. „Cum să te prezinți în halul ăsta?”