Life

Dispare un produs de la McDonald’s adorat de români. Care sunt motivele pentru care nu se va mai regăsi în meniu

Dispare unul dintre cele mai cunoscute și consumate produse din meniul McDonald’s. Ce alternative vor avea la dispoziție, de acum încolo, românii.
08.06.2024 | 21:10
Dispare un produs de la McDonalds adorat de romani Care sunt motivele pentru care nu se va mai regasi in meniu
Dispare unul dintre cele mai cunoscute și consumate produse din meniul McDonald’s. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

McDonald’s este unul dintre cele mai populare lanțuri de fast-food din lume. În România, acesta se bucură de un real succes în rândul consumatorilor. Însă, în curând, unul dintre cele mai consumate produsele nu se va mai regăsi în meniul restaurantului.

Produsul faimos pe care românii nu îl vor mai găsi în meniurile McDonald’s

Vești proaste pentru iubitorii de McDonald’s. De acum încolo, în meniul restaurantului de tip fast-food nu vor mai găsi unul dintre cele mai iubite preparate. Decizia nu se aplică doar României, ci este valabilă în întreaga Uniune Europeană.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cel care va dispărea din meniul McDonald’s este Big Mac. Unul dintre cele mai populare și mai consumate produse a fost în centrul unui scandal de proporții care s-a încheiat în defavoarea McDonald’s.

Poate că nu multă lume știe, dar McDonald’s a fost implicat într-un proces cu Supermac’s, o altă firmă populară. În ciuda istoriei și a tradiției sale de peste 80 de ani, se pare că McDonald’s nu a reușit să iasă triumfător din acest proces.

ADVERTISEMENT

Scandalul dintre McDonald’s și Supermac’s a început în urmă cu 7 ani. În 2017, Supermac’s acuza McDonald’s de copierea denumirii Big Mac. Supermac’s susținea că ei au fost primii care au numit așa celebru sandviș, în 1996.

În primă instanță, Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală a considerat că acuzațiile aduse de Supermac’s nu sunt fondate. Compania irlandeză nu a fost deloc de acord cu decizia EUIPO, așa că a contestat-o.

ADVERTISEMENT

McDonald’s va putea să folosească denumirea Big Mac cu o singură condiție

Procesul dintre McDonald’s și Supermac’s a ajuns pe masa Tribunalului de la Luxemburg. Aici, argumentele avocaților care reprezentau McDonald’s au fost respinse, iar decizia EUIPO a fost modificată.

”McDonald’s pierde marca Big Mac în UE în ceea ce priveşte produsele din carne de pasăre. McDonald’s nu a dovedit utilizarea autentică într-o perioadă continuă de cinci ani în Uniunea Europeană în legătură cu anumite bunuri şi servicii.”, au declarat judecătorii, potrivit stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Judecătorii de la Tribunalul din Luxemburg au comunicat că McDonald’s a pierdut dreptul de a mai folosi denumirea Big Mac în ceea ce privește sandvișurile cu carne de pasăre. În meniul McDonald’s se va regăsi, în continuare, această denumire. Însă, doar pentru sandvișurile care conțin carne de vită.

După comunicarea deciziei, reprezentanții Supermac’s s-au arătat mulțumiți de cum au evoluat lucrurile. Aceștia consideră că decizia este una de bun simț și că, acum, se pot extinde cu afacere în întreaga Uniune Europeană.

”Este o victorie uriaşă pentru toate firmele mici din lume. Înseamnă că ne putem extinde în altă parte cu Supermac’s, în întreaga UE, aşa că este un mare câştig pentru noi astăzi.”, a spus fondatorul Supermac’s pentru Newstalk Radio, potrivit cancan.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: