News

Dispariție în largul mării! Mai multe ambarcațiuni, scafandrii și un elicopter au căutat ore în șir în zona Mamaia Nord

07.07.2020 | 19:26
Disparitie in largul marii Mai multe ambarcatiuni scafandrii si un elicopter au cautat ore in sir in zona Mamaia Nord
ADVERTISEMENT

O persoană  a dispărut în mare în zona Mamaia Nord iar autoritățile o caută de ore bune. În zona respectivă s-au deplasat mai multe ambarcaţiuni, scafandrii şi elicopterul SMURD.

Pompierii au fost anunțați de dispariția unei persoane în largul Mării Negre. Aceștia au ajuns la fața locului, dar au cerut suplimentarea efectivelor pentru a eficientiza căutarea.

ADVERTISEMENT

În această după amiază, în municipiul Constanţa a plouat torenţial timp de câteva zeci de minute şi a bătut vântul, iar marea a fost agitată.

Dispariție în Marea Neagră. Mai multe echipaje caută în zona Mamaia Nord

“Prin sistemul unic al apelurilor de urgenţă s-a primit un apel prin care se sesizează ca o persoană se află în larg, în Marea Neagra în zona Mamaia Nord.
La fața locului s-au alocat un echipaj SMURD B, scafandrii şi o ambarcaţiune ARSVOM. Până în momentul de faţă nu avem alte informaţii sau sesizare de la vreo rudă/prieten/aparţinător care să anunţe dispariţia vreunei persoane în mare”, a afirmat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.
Tot ea a specificat faptul că, din cauza vremii, a fost necesară suplimentarea efectivele care participă la căutări cu o ambarcaţiune RHIB a ISU, dar şi cu elicopterul SMURD care survolează zona.
Din păcate, din cauza condițiilor meteo care îngreunează căutările persoanei dispărute în larg în zona Mamaia Nord, plaja Latino, acestea au fost sistate.