News

Rămășițele unui american, descoperite la zeci de ani de la dispariție. “L-am căutat timp de 45 de ani fără niciun rezultat”

Poliția din Georgia, SUA, crede că a descoperit mașina și posibil rămășițele lui Kyle Clinkscales. Acesta a dispărut în timp ce se afla pe drumul spre orașul natal, în ianuarie 1976.
09.12.2021 | 16:41
Ramasitele unui american descoperite la zeci de ani de la disparitie Lam cautat timp de 45 de ani fara niciun rezultat
ADVERTISEMENT

Telefoanele mobile, camerele video și cele mai noi programe de urmărire și recunoaștere facială pot face ca, în prezent, căutarea unei persoane dispărute să fie mult mai eficientă. Astfel, cresc șansele ca astfel de cazuri fericite să aibă loc, în cele din urmă.

Totuși, în lipsa unor astfel de tehnologii, multe cazuri pot rămâne nerezolvate pentru mai multe decenii. În aceste situații, indiciile aleatorii sau chiar norocul pot duce la aflarea adevărului și oferirea unei  consolări familiilor.

ADVERTISEMENT

O astfel de poveste este și cea a lui Kyle Clinkscales, un student al Universității Auburn (SUA) care a dispărut în urmă cu 45 de ani. Acesta a fost văzut pentru ultima dată pe 27 ianuarie 1976, când urma să plece din orașul său natal, LaGrange din statul american Georgia.

După cum explică șeriful James Woodruff, din districtul Troup al statului Georgia,  Kyle nu a mai ajuns în campusul universității și nici mașina sa nu a mai fost văzută de atunci.

ADVERTISEMENT

“Timp de 45 de ani l-am căutat pe Kyle și mașina sa fără niciun rezultat. Am urmat sute de indicii și niciodată nu am putut să înaintăm foarte mult  (în anchetă n.r.)  pe baza lor”, explică șeriful Woodruff, citat de CNN.

Șeriful a adăugat că în deceniile care au trecut de la dispariția lui Kyle și a mașinii sale au fost realizate o mulțime de căutări în lacurile și râurile din statul Georgia în care s-a crezut că ar fi căzut.

ADVERTISEMENT

Mașina lui Kyle a fost descoperită după 45 de ani

Autoritățile au explicat faptul că pe 7 decembrie au primit un apel la numărul de urgență care a pus din nou ancheta în mișcare după atâtea decenii. Un șofer a anunțat la 911 că a observat o mașină într-un pârâu de pe raza drumului districtual 83.

Când polițiștii au ajuns la fața locului au descoperit o mașină scufundată care putea fi văzută de pe marginea drumului. Șeriful Sid Lockhart, membru al anchetei, a explicat faptul că autoturismul a fost descoperit la aproape 5 kilometri față de ruta pe care Kyle o urma în mod obișnuit.

ADVERTISEMENT
Mașina lui Kyle Clinkscales
Mașina și rămășițele lui Kyle Clinkscales au fost descoperite la 45 de ani de la dispariție. Credit foto: Troup County Sheriff’s Office

Din această cauză, zona respectivă nu a fost inclusă în căutările realizate de-a lungul anilor pentru descoperirea rămășițelor lui Kyle. Portbagajul mașinii era deschis, dar este greu de stabilit dacă acest lucru se datorează anilor petrecuți în apă sau unui alt eveniment.

Numărul de înmatriculare al mașinii a fost căutat în bazele de date, ceea ce a demonstrat că aceasta a aparținut lui Kyle Clinkscales.

Deceniile petrecute în apă au distrus într-o proporție semnificativă interiorul mașinii, dar investigatorii au reușit să recupereze un portofel cu cardurile și cartea de identitate a lui Kyle. De asemenea, au fost recuperate și o serie de oase care urmează să fie analizate.

“Credem că acestea sunt de natură umană. Am sunat la Biroul de Investigații din Georgia. Ei sunt în prezent la unitatea noastră demontând acea mașină și, dacă pot, se uită la ce este în ea pentru a determina câte oase sunt acolo și dacă sunt într-adevăr oasele lui”, a spus Woodruff.

Șeriful a explicat că speră ca anchetatorii să descoperea cauzele decesului. Cu toate acestea el a atras atenția asupra faptului că este posibil ca adevărul să nu poată fi aflat.

Povestea dispariției lui Kyle devine și mai tragică atunci când aflăm că tatăl acestuia a murit în anul 2007, iar mama sa și-a pierdut viața la începutul anului 2021. Șeriful a explicat că în acest timp părinții au sperat până la final că vor afla mai multe despre ceea ce s-a întâmplat cu unicul lor fiu.

ADVERTISEMENT
Tags: